Lietuvoje beveik kas trečia moteris ir kas ketvirtas vyras gyvena skurde. Rusai mus gali pulti ir iki šv. Kalėdų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2016-12-16 09:14:53, skaitė 2546, komentavo 1

Lietuvoje beveik kas trečia moteris ir kas ketvirtas vyras gyvena skurde. Rusai mus gali pulti ir iki šv. Kalėdų


Prezidentė Dalia Grybauskaitė daugiausia ubagams aukojanti Europos politikė – puikus pavyzdys ir senam ir jaunam. Nuotr. prezidentas.lt

 

Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje Europos Lyčių lygybės institutas pristato savo naujausią ataskaitą „Skurdas, lytis ir daugialypės nelygybės“.

Tyrimo duomenys rodo, kad nuo 2014 metų skurdo lygis šalyje auga. Skurdas labai nevienodai pasiskirstęs visuomenėje.

Lietuvoje beveik kas trečia moteris (29 proc.) ir kas ketvirtas vyras (25 proc.) gyvena skurde. Dėl lyčių nelygybės darbo rinkoje ir šeimoje moterys yra didesnėje skurdo rizikoje nei vyrai.

Lyčių nelygybė gyvenimo eigoje labiausiai išryškėja vyresniame amžiuje - du kartus daugiau moterų nei vyrų virš 75 metų amžiaus gyvena skurde. 

Beveik kas antras vienišas tėvas/mama Lietuvoje gyvena skurde. Negalią turintys asmenys yra beveik dvigubai didesnėje skurdo rizikoje nei jos neturintys.

Remiantis ataskaita, šeimų su vaikais ekonominė padėtis labai priklauso nuo vyro pajamų. Jei vyras netektų darbo, skurde gyvenančių šeimų dalis padidėtų nuo 18 proc. iki 64 proc. Tai atspindi ir ribotą moterų ekonominę nepriklausomybę, kuri didina ne tik pačių moterų, bet ir vyrų skurdo riziką.

Tyrimo duomenys rodo, kad pajamų nelygybė Lietuvoje – viena didžiausių Europos Sąjungoje.  Lietuvoje turtingiausiųjų pajamos yra 7,5 karto didesnės nei skurdžiausiųjų. Beveik pusę visų šalies pajamų (44 proc.) uždirba 20 proc. turtingiausių šalies gyventojų (ir tik 17 proc. pajamų uždirba 40 proc. neturtingiausių).

Pilną ataskaitą galite rasti internete: eige.europa.eu
 
Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į EIGE tyrimų programos koordinatorę Jolanta Reingarde (el. paštas: jolanta.reingarde@eige.europa.eu, tel.: 8 5 215 7423).

Lietuva savo BVP dydžiu ir kasdienėmis per valstybinį transliuotoją LRT bei kitas komercines televizijas reklamuojamomis vargšų šelpimo, rėmimo ir matinimo akcijomis, kuriose dalyvauja patys aukščiausi šalies politikai, pareigūnai, visuomenės veikėjai, yra pavyzdys daugeliui ne tik Europos, bet ir pasaulio šalių, kokia turi būti atjauta nuskurdusiems ir badaujantiems.

Ar aukščiau skelbiama EIGE informacija, esą Lietuva skurdo užkampis, yra Kremliaus minkštųjų galių hibridoturbokvantinė ataka, dar nėra žinoma.

Tačiau akivaizdu, ir tai supranta kiekvienas Lietuvos megztųjų berečių patriotas, kad galimai be teroristinės Rytų kaimynės pagalbos, tokios informacijos savaime neatsiranda.

Žinant, kad Rusija prieš Baltijos valstybes karinę invaziją, kaip kad buvo informavęs profesionalus žaliųjų valstiečių Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, turėtų pradėti dar iki kitų metų sausio 20 dienos, aukščiau skelbiama informacija apie rekordinį skurdą ir nelygybę Lietuvoje, gali būti ženklas, kad rusai mus gali pulti ir iki šv. Kalėdų ar, vėliausiai, Naujųjų metų.

Susiję:

Rusija gali pulti Lietuvą ir kitas Baltijos šalis dar tik rengiantis D. Trampui užimti JAV prezidento postą