Jie užteršė pačias mūsų ištakas

Autorius: Valdas Vasiliauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/valda... 2016-12-21 17:20:41, skaitė 3482, komentavo 0

Jie užteršė pačias mūsų ištakas


Lietuviška Temidė - pigi, nuskurusi ir lengvai prieinama

Vakar du didžiausi Lietuvos portalai – iš pradžių “15 min”, o paskui ir “Delfi” – išsprogdino tiriamosios žurnalistikos bombą apie du naujojo Seimo narius, kurių įžūlumas gali nustebinti net visko mačiusią Lietuvą.

Jie statosi namus prestižinėje Vilniaus Laurų gatvėje (vienas jau pasistatė) vadenvietės “Griežto režimo apsaugos zonoje”, kaip skelbia lentelė prie įvažiavimo į aptvertą teritoriją.

Tačiau vienas iš laimingų savininkų R.Žemaitaitis tarytum nemoka skaityti, todėl nustebo, kad jis važinėja per šią “griežto režimo apsaugos zoną” , nes “pirkęs iš žmogaus”. Ir nežinojęs, kad įsibrovęs į “Vilniaus vandenų“ teritoriją, nors “15 min” žurnalistams priplepėjęs, kad šalimais gyvenančiam "Vilniaus vandenų" direktoriui (dabar jau buvusiam, išvytam už korupciją) net "padaręs" vandentiekį, nuotėkų tinklus, lyg Žemaitaitis čia būtų šeimininkas, o “Vilniaus vandenų“ direktorius – svečias, nenutuokiantis, kam priklauso ši teritorija.

Antrasis laimingasis sklypo vadenvietėje savininkas J.Imbrasas buvo daug gudresnis, tokių niekų nepriplepėjo, nesileisdamas su žurnalistais į kalbas.


- Cha cha - lochai yra tam, kad protingi geriau gyventų!

Visas Žemaitaičio proto grožumas atsiskleidė, kai jis bandė pinklioti, kaip jiedu su bendražygiu J.Imbrasu įsigijo šiuos sklypus: „Davai, jeigu nori, važiuok, pirkis, nes kaina pakankamai normali“, - sakęs Juozui (Imbrasui), tik užmiršęs pasakyti, kur buvo paskelbta apie sklypo pardavimą. Turbūt ne internete, ne aucione. Ir pats Žemaitaitis pirkęs iš savo provincijos politiko, su kuriuo turi bendrų akcijų, bandęs suskiesti painią istoriją apie to žemaičio nupirktą sklypą dukrai, kuri nutekėjusi į Švediją. Pats Šilutės politikas neprisiminė, iš kur sužinojęs, kas pasiūlė, kaip jam pavyko įsigyti sklypą prestižinėje Vilniaus Laurų gatvėje ant Neries kranto ir dar „Vilniaus vandenų“ griežto režimo apsaugos zonoje, tarytum tokių sandorių jis būtų sudaręs šimtus. Arba kiekvienas žemaitis gali nusipirkti tokį sklypą, kada tik panorėjęs.


Argi tokios akys gali meluoti?!

Bet korupcijos schema pati primityviausia. Vilniaus apskrities viršininko įsakymu tie sklypai buvo suformuoti ir patvirtinti 1989 m. Žinoma, apie jų pardavimą jokiame aukcione nebuvo paskelbta. Tais metais už nežinomą kainą sklypą sostinėje įsigijo Šilutės politikas. R.Žemaitaitis taip pat iš Šilutės, tais metais – ir Vilniaus mero J.Imbraso patarėjas. Bet tuo metu J.Imrasui ir jo patarėjui svilo padai dėl Šeškinės daugiamilijoninės futbolo stadiono aferos, todėl pavaldžių „Vilniaus vandenų“ teritorijoje savo vardu įsigyti sklypus būtų savižudiška. Todėl būtina surasti patikimus asmenis, kurie tuos sklypus „palaikytų“ iki saugaus meto. Ir tas saugus metas išaušo tik pernai, 2015 m., kai praėjusi Seimo kadencija jau slinko vakarop ir nebebuvo galima gaišti, nes nebuvo aišku, kaip baigsis rinkimai.

Be to, J.Imbrasas pernai dar buvo Vilniaus savivaldybės tarybos narys, galintis sutvarkyti visus trūkstamus statybų leidimus. Jie ir buvo gauti 2016 m. Būtų įdomu patraukti visą korupcijos Vilniaus savivaldybėje grandinėlę – kieno leidimų ir visų suderinimų parašai išbyrėtų? Dabar jau aišku, kodėl J.Imrasas rangėsi kaip ungurys keptuvėje, kai partiečiai jį spyrė pereiti iš valdančiosios Vilniaus tarybos daugumos m į opoziciją.

J.Imbrasas sklypą Laurų gatvėje irgi „pirko“ iš gerai pažįstamo ir patikimo žmogaus, iš kurio jau buvo įsigijęs vieną sodybą. Neatmestina, kad kad sklypai Laurų gatvėje- tai išvogtų Šeškinės stadiono, Lietuvos futbolo milijonų investicija.

Nežinia kodėl, bet žiūrėdamas į J.Imbrasą, aš visuomet prisimenu mano gero draugo dažnai cituojamus Ilfo ir Petrovo žodžius iš „12 kėdžių: „Jis vogė ir jam buvo gėda“.

Lietuvos žmonės balsavo už naujus veidus, už permainas, už viltį - gal dabar bus viskas kitaip. Visuomenė atidžiai stebi naująją daugumą- gal bent šie pagaliau nesusimaus. Bet pasirodo, didžiausia smarvė jau nuo pat naujos Seimo kadencijos pradžios sklinda iš opozicijos. Ir tokie veikėjai užteršė ne tik mūsų Seimą, bet ir mūsų vandenį, jo šaltinius, pačias jo ištakas. Mūsų visų ištakas.

---
LDiena.lt:
vaje, ir tarp čigonų yra vagių!? Negali būti!..

Jeig u galvojate, kad sugebėjimas vogti - tai tik čių dviejų tvarkiečių talentas, pagalvokite dar kartą ir susiskaičiuokite, kiek milijardų iš Lietuvos žmonių per 26-erius metus išvogė visokiausių spalvų išgamos - pradedant chuntistais-sąjūdistais, baigiant pedoliberastais.

Taip kad vertinti delfistinių presstitutų ir klaviatūrinių 15-minučių kurvų stebuklingas "praregėjimas" - tėra tik kitų vagių ir ŠŪDELITINIŲ išgamų užsakymas atlaisvinti vietą prie lovio išmetant nusilpusius ir negalinčius apsiginti konkurentus iš barščių.