Vakarietiškas melas apie Siriją

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/vakarietisk... 2016-12-30 12:02:41, skaitė 2614, komentavo 0

Vakarietiškas melas apie Siriją

Masinis Vakarų melas apie situaciją Sirijoje ir, žinoma, apie Rusijos veiksmus, kuri vykdo karinę operaciją teisėtos vyriausybės prašymu, užtvindė marionetinę Vakarų žiniasklaidą.

Žurnalistai paklusniai vykdo savo šeimininkų užsakymus, nušviesdami įvykius jiems naudingu požiūriu. Tuo pat metu į spaudą prasiveržia ir kupini nevilties teisybę kalbantys balsai. Apie vieną tokį papasakojo socialiniame tinkle žinomas politologas, Eurazijos tyrimų centro direktorius V. Kornilovas.

„Kai kuriems britams jau trūko kantrybė dėl propagandos apie Siriją, kuri liejasi iš ekranų!“

Žinomas britų žurnalistas ir rašytojas Piteris Hitčinsas leidinyje Daily Mail parašė pasipiktinimo kupiną straipsnį apie melą, kuris transliuojamas Vakarų žiūrovams apie Alepą. Tikras sielos šauksmas.

Tarp viso kito, rašoma: „Per paskutines kelias dienas mus bombardavo vaizdingais reportažais iš Rytų Alepo. Sukūrė juos žmonės iš Beiruto (180 mylių nuo Alepo, visiškai kita valstybė) ir netgi iš Londono (2105 mylios, visiškai kitas pasaulis)… Reportažų šaltiniai – taip vadinami „aktyvistai“. Kas jie tokie? Kiek žinau, praeitą savaitę rytiniame Alepe nebuvo nė vieno etatinio korespondento nė iš vienos Vakarų naujienų agentūros. Nė vieno!“

Toliau jis pasakoja apie teroristinį „nuosaikių sukilėlių“ pobūdį, ir vėlgi piktinasi: „Dėl priežasčių, kurias labai sunku suprasti, didžioji dalis britų žiniasklaidos gėdingai vadina tuos tipus iš al Kaidos „sukilėliais“ (Deividas Kemeronas vadino juos „nuosaikiais“). Tačiau jeigu jie veiktų kitoje pasaulio dalyje, įskaitant Birmingemą ar Belmaršo kalėjimą, juos vadintų ekstremistais, džichadistais ir fanatikais“.

Ir daroma išvada: „Šiomis dienomis melas, kurį remia ir palaiko valstybė yra skleidžiamas mano šalyje per BBC. Ir aš kalbu tiesą taip garsiai, kaip tik galiu tiesiog dėl tos priežasties, kad negirdžiu nieko kito, kas ją kalbėtų…“

Panašu, kad jau ir pačius vakariečius pradeda varginti Vakarų žiniasklaidos „fake news“…