Kruvinieji Elk'o kebabai. Lenkų sukilimas prieš toleranciją vos už 250 km nuo Vilniaus!

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-01-02 13:23:37, skaitė 5999, komentavo 0

Kruvinieji Elk'o kebabai. Lenkų sukilimas prieš toleranciją vos už 250 km nuo Vilniaus!

Kebabų kepėjai Elke peiliais negyvai užbadė nevykėlį pokštininką - 21-rių metų lenką. Vietos gyventojai sukilo prieš toleranciją ir multikultūralizmą - riaušės tęsėsi visą naktį. Lenkiškas rokošas vyksta vos 100 km. nuo Lietuvos sienos - apie 258 km. kelio nuo Vilniaus.

Šeštadienio vakare, prieš pat Naujus metus, tarp 22 ir 23 valandos šalia rytietiško maisto užkandinės "Prince kebab" kilo konfliktas tarp jaunų lenkų ir kebabinės valdytojų - alžyriečių, tunisiečio ir marokiečio. Rezultatas skaudus - š.afrikiečių peilio smūgiais nužudytas lenkų jaunuolis. Teigiama, kad kivirčas kilo, kai išgėręs Danielis pokštaudamas į kebabinę įmetė petardą. Tuomet iš užkandinės išėjo keturi vyrai – du alžyriečiai, tunisietis ir marokietis. Vietoje to, kad iškviestų policiją įsišventusių jaunuolių apraminimui, jie užpuolė lenkus.

Kilo susistumdymas, Danieliui buvo du kartus smogta peiliu. Žaizdos buvo mirtinos. Atvykusi policija sulaikė žmogžudyste įtariamus kruvinosios kebabinės savininkus iš Š.Afrikos.

Naujųjų metų sekmadienio popietę prie užkandinės susirinko keli šimtai vietos gyventojų. Jie dėjo žvakes, verkė, o vėliau pradėjo mėtyti į kebabinės langus petardas, akmenis, šūkauti netolerantiškus ir net ksenofobinius šūkius!

Kai minia pradėjo veržtis į užkandinę, siekdama ją padegti, į veiksmą nedelsiant įsikišo policija. Vietos policininkams į pagalbą buvo atsiųstas pastiprinimas iš Olštyno – riaušių malšinimo pareigūnai. Tarp protestuotojų ir policininkų kilo susirėmimai, pareigūnai panaudojo ašarines dujas, buvo sulaikyta daugiau nei dvidešimt žmonių.

Ta pačią dieną buvo suniokota kita tiems patiems savininkams priklausanti kebabinė tame pačiame mieste. Neramumai tęsėsi visą praėjusią naktį. Policija su šunimis ir skydais saugojo kruvinąsias kebabines nuo raudonojo gaidžio ir jėga tramdė gatvėse neadekvačius užsieniečių žiaurumu besipiktinančius lenkus.

Vietos gyventojai interviu sako, kad tokie psichai, kurie dėl nekalto pokšto griebiasi ginklo ir pradeda skersti žmones, negali gyventi kartu su lenkais.

Anot kalbintųjų, tie š.afrikiečiai tiesiog yra neadekvatūs Europos kultūrai, bandydami elgtis, kaip yra įpratę savo namuose Afrikoje ir jie reikalauja, kad tokios kultūros atstovų jų mieste daugiau nebūtų.

-----------------------
Ką gi, žiūrėsime, kuo viskas pasibaigs. Kaip matome, lenkai - tai ne vokiečiai. Tai gilias rokošų tradicijas turinti tauta.

Vargu, ar tiems afrikiečiams, kuriuos policija netrukus paleis, nes jie patys asmeniškai peiliu vargšui Danieliui nedūrė, pavyks tęsti kebabų sukimo verslą tame mieste. Abejoju net, kad jiems tai pavyktų kitoje Lenkijos vietoje, nes lenkai - solidari tauta. Tokių kruvinų kebabų jiems nereikia.

Gal tada atsikraustys į multikultūrinį Vilnių? Tikrai net miesto Taryboje atsiras silpnapročių su asilo kepurėmis, kurie sveikins "pabėgėlius nuo lenkų ksenofobijos" ir ragins suteikti jiems prieglobstį, "kaip LDK Gediminas savo laiškuose rašė".

Vienžo, išties smalsu, kaip lenkų valdžia išspręs šią multikultūrinę problemą, kuri jau priartėjo prie Lietuvos sienos vos per šimtą kilometrų.
Vaizdo įrašai, Lenkijos TV reportažai ir 15min straipsnis apie įvykius Elke (kažkodėl vadinamo Luko miestu) lietuvių kalba:

Susirinkusi vietos gyventojų minia protestuoja prie kebabinės. Riaušių pradžia.


https://www.youtube.com/watch?v=Bo7o2T45lX8 Trukmė - 1 min. 43 sek.

Policija su šunimis ir ginklais naktį patruliuoja Luko / Elk'o miestelio gatves


https://www.youtube.com/watch?v=4wwZ_WaGWZA Trukmė - 47 sek.

Lenkijos TV reportažų rinkinys. Trukmė - 23 min. 47 sek.


https://www.youtube.com/watch?v=J8GYTBieIaA

Naktinis reportažas apie sukilimą ir miestiečių veiksmus. Trukmė - 21 min.


https://www.youtube.com/watch?v=mjM7BE4jVFk

http://www.15min.lt/…/po-jaunuolio-mirties-prie-kebabines-l…

http://www.se.pl/…/elk-trzy-wersje-wydarzen-po-smierci-21-l…