Kinai šaiposi iš rusų bijančių europiečių

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/kinai-saipo... 2017-01-02 13:38:53, skaitė 2826, komentavo 0

Kinai šaiposi iš rusų bijančių europiečių

Europarlamento rezoliucija, raginanti kovoti su Rusijos žiniasklaida, prajuokino Kinijos žurnalistus.

Kiinų leidinys Global Times paskelbė straipsnį apie minėtą rezoliuciją, teigdamas, kad Rusija įvarė europiečiams panikos priepuolį.

Publikacijos autorius pažymėjo, kad Europos deputatų baimė rusų žurnalistų atžvilgiu atrodo gana linksmai, mat būtent Vakarai ištisus dešimtmečius trečiojo pasaulio šalyse diegė „nepriklausomą žurnalistiką“, kurią naudojo kaip įrankį manipuliavimui visuomenės nuomone ir kaip instrumentą nedraugiškoms politinėms jėgoms spausti.

„Juokingiausia yra tai, kad ES taip „triukšmingai demaskuoja“ rusų „propagandą“, tarytum praeityje ta pati europiečių žiniasklaida nebuvo pagrindinis Vakarų taranas, įtakojantis nevakarietiškas šalis, tarytum Europa nevadino savęs pagrindine „žodžio laisvės“ gynėja. Ir štai dabar europiečiai taip kritikuoja informacinį karą, tarytum niekada nebūtų pagalvoję apie tai, jog patys kada nors galės jame nukentėti“ – rašo kinų leidinys.

Kinų nuomone, griežta reakcija į palyginti silpnai finansuojamos Rusijos žiniasklaidos veiklą liudija apie tai, kad Vakarai įklimpo į savo vidaus problemas ir patys jau nebesuranda sau įtikinamų pasiteisinimų.

Priminsime, kad Europarlamento rezoliucijos dėl atkirčio Rusijos žiniasklaidai tekste sakoma, kad „Rusija varo priešišką ES propagandą, turėdama tikslą susilpninti ir suskaldyti sąjungą“.