The Week. Niekas nenori Merkel subjaurotos Europos

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/the-week-ni... 2017-01-10 08:44:50, skaitė 2364, komentavo 0

The Week. Niekas nenori Merkel subjaurotos Europos

Dėl Angelos Merkel migracinės politikos, Europa tapo pavojinga vieta, kur laisvos sienos padeda plisti terorizmui. – rašo leidinio The Week korespondentas Maiklas Dogertis savo skiltyje, pavadintoje „Angela Merkel griauna Europą“.

Blogiausia, kad Merkel siekis apginti „europietiškas vertybes“ tikriausiai jau visiems laikams pakeitė gyvenimą Europoje. Pasaulis be sienų, simbolizuojantis visuomenės tvarką ir klestėjimą, pavirto grėsmės šaltiniu – pažymi autorius.

Kai Vokietijos kanclerė išprovokavo daugiau kaip milijono pabėgėlių antplūdį į šalį 2015 metais, jai giedojo himnus ir vadino jos sprendimą „žmogiškumo triumfu“.

Tačiau po to, kai Berlyne sunkvežimis, vairuojamas migranto, sutraiškė 12 žmonių, galima drąsiai teigti, kad Merkel politika baigėsi katastrofa.

Įtariamasis 24 metų amžiaus Anisas Amri, kurį vėliau nušovė italų policija, buvo pabėgėlis iš Tuniso. Atviros sienos leido jam pasprukti iš Vokietijos ir atsidurti iš pradžių Prancūzijoje, paskui – Italijoje.

The Week žurnalistas primena: 2016 metai, kurie baigėsi Vokietijai gedulu, prasidėjo moterų užpuolimais Kelne. Paskui sekė ir kiti incidentai, pradedant sprogimu Ansbache, kurį surengė pabėgėlis iš Sirijos, baigiant septyniolikmečio afgano areštu dėl 19-metės Europos valdininko dukters Marijos Ladenburger nužudymo.

Tai ne tik Vokietijos katastrofa, – pažymi Dogertis, prisimindamas teroro aktus Briuselyje, Paryžiuje ir Nicoje.

Pati Merkel tvirtino, kad pabėgėlius tokiais kiekiais būtina priimti, nes tik taip galima likti ištikimiems „europietiškoms vertybėms“. Tačiau dabartinė terorizmo banga kelia mirtiną pavojų ne tik jos partijai, bet ir visai ES.

Dabar atskiroms ES valstybėms vietoje naujų migrantų integracijos būdų ieškojimo, tenka ieškoti naujus būdus, kaip juos prižiūrėti. Tokios Europos niekas nenori. – reziumuoja autorius.