"Savi" šoviniai kalašnikovui

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-01-11 09:26:07, skaitė 2938, komentavo 1

2015 Lapkričio 15 Vidaus Reikalų ministras Skvernelis viešai ir garsiai pareiškia: - kad benamį sušaudę pareigūnai mėgindami nuslėpti šūvį pasielgė "vaikiškai ir naiviai".

Priminsiu. Sušaudomas žmogus... Vyksta tyrimas... Pareigūnai bando nuslėpti nusikaltimą... Vyksta tyrimas... VRM Ministras Lietuvai viešai pareiškia - nieko neįvyko - pareigūnai pasielgė vaikiškai... Nu, biškį pajuokavo... Ministras tyrėjui pareiškia - tu ten nieko netirk... Viskas gerai... Pareigūnai biškį naiviai pasielgė. taip ir parašyk išvadose... Tai yra - vidaus reikalų ministras daro spaudima nusikaltimo tyrimui pareikšdamas, kad pareigūnai šaunuoliai, tik biškį pasielgė "vaikiškai ir naiviai".

Aš atleidžiu tuometiniam vidaus reikalų ministrui Skverneliui. Jei tas ministro elgesys nepasirodė įdomus nei opozicijai, nei žurnalistams. Tiek jau to, atleidžiu. Bet jei tada Skvernelis būtų paimtas ir nubaustas už poveiki tyrimui - rinkimų rezultatai į Seimą būt buvę kitokie...

Užsilikęs klausimas. Buvo rašyta, kad policininkas V.R. užtaisė kalašnikovą SAVO ŠOVINIAIS. Norima pasakyti, kad policininkas V.R. namuose turi privatų pilnai automatinį kalašnikovą? Ir kad ginklų parduotuvėse yra pardavinėjami šoviniai kalašnikovo automatams? Tikrai? Ginklų parduotuvėse įvedžiau paiešką - kalašnikovui šovinių nepardavinėja...

Tai iš kur policininkas V.R. gavo tris šovinius pakeisti vietoje iššaudytų? Iš Jugoslavijos? Parvežė draugai iš Irako? Iš Lietuvos kariuomenės sandėlių? Kiek dar jis turi SAVO šovinių kalašnikovui? Gal dar turi ir SAVO kovinių granatų? Ar tiriant buvo užduoti šitie klausimai? Ar buvo į juos atsakyta?

O štai NEW URM ministrui Linkevičiui neatleidžiu. 2016 gruodžio 7 „Teisėsaugai pateikėme tą informaciją, kurią turime. Mes tikrai neturime informacijos, kad jis būtų priklausęs teroristinėms grupuotėms. Priešingai, turime informaciją apie jo veiklą kovoje su terorizmu“, - sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Z.Maisuradzė Vilniaus oro uoste sulaikytas praeitą šeštadienį, teismo sprendimu jis suimtas. (PASTABA. Linas gudrus... Jis neteigia, kad garbingas gruzinas "tikrai tikrai nėra teroristas". Jis tik sako kad apie terorizmą neturi informacijos. Jaučia, kad interpolas turi rimtos medžiagos...)

1 - Kokiu pagrindu Linkevičius rinko informaciją apie šį garbingą Gruzijos pilietį? Jam tai daryti leido teismas? Koks teismas? Kuo remiantis? Ar Linkevičius renka informaciją apie visus Gruzijos piliecius?

"167 straipsnis. Tas, kas neteisėtai rinko informaciją apie privatų asmens gyvenimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų."

2 - vertinu tai kaip spaudimą teismui. Kadangi visi žinome kam pavaldus yra Linkevičius. Galima daryti prielaidą apie spaudimą teismui pačiu aukščiausiu lygiu. Kas liepė Linkevičiui paveikti teisėją? Negi savo iniciatyva pabudo ryte ir nusprendė pagąsdinti teismą? Jei teismas jo informacijos neprašė - vienareikšmiškai spaudimas teismui.

3 - O kitos ministerijos irgi gali pristatyti teisėjui informaciją savo iniciatyva apie užsienio piliečius? Sakykim, Sporto ministerija pristatys informaciją, kad Gruzijos pilietis yra teroristas, o URM - kad neturi informacijos. Kurios ministerijos infa bus prioritetinė?

4 - Jei URM pateiks informaciją, kad neturi informacijos apie ufonautus Mėnulyje - ar tai reiškia, kad Mėnulyje ufonautų nėra?

Na opozicija? Na žurnalistai? Štai jums medžiaga - klausimai atsakymai. Užraukit ministrą... Negi jūs tik suderintus klausimus sugebat užduoti?