Lietuvos karinių jūrų pajėgų flotilė atnaujinta 27-erių metų senumo laivu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2017-01-12 09:03:11, skaitė 4391, komentavo 0

Lietuvos karinių jūrų pajėgų flotilė atnaujinta 27-erių metų senumo laivu

Lietuva įsigijo iš Danijos 27-erius metus tarnavusį laivą. Danijai šis laivas buvo nebetinkamas, nes ji atnaujina savo karinį laivyną. Su laivu įsigyta ir reikalinga papildoma įranga.

„Tai viena iš Lietuvos kariuomenės modernizavimo dalių“, - informavo Krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis.

Sausio 11 d. Lietuvos karinių jūrų pajėgų karo laivų flotilėje Klaipėdoje vyko laivo inauguracijos ir vardo suteikimo ceremonija. Šią dieną visi Karo laivų flotilėje prisišvartavę laivai buvo papuošti signalinėmis vėliavėlėmis, flotilės aikštėje iškilmingai išrikiuotos Karinių jūrų pajėgų laivų įgulos. Danijoje statytas „Flyvefisken” klasės patrulinis laivas P15 „Sėlis“ pakeitė senąjį 50-ies metų laivą P32 „Sėlis“, kuris šiuo metu tinkamas tik muziejams.
Nuo šiol Lietuvos karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės Patrulinių laivų divizioną sudaro keturi vienodo tipo „Flyvefisken" klasės laivai – P11 „Žemaitis", P12 „Dzūkas", P14 „Aukštaitis" ir P15 „Sėlis“. Pranešama, kad vienodo tipo modernūs multifunkciniai laivai ilgam užtikrins efektyvų paskirtų užduočių vykdymą ir atgrasys Rusiją.

Neseniai Į Lietuvą iš Nyderlandų buvo atgabenta ir apie 200 vienetų naudotų karinių ir medicinos evakuacijos visureigių „Mercedes-Benz GD“, tralų ir kitų karinių transporto priemonių, kurios papildė ir atnaujino Lietuvos kariuomenės technikos parką.

---
LDiena.lt:
savo skaitytojams maloniai primenu, kad paskandinti tokio dyžio laivą užtenka vienos - dviejų priešlaivinių raketų. Puolantis rusas priešlaivinėmis raketomis apginklavęs ne tik savo patrulinius laivus, karo lėktuvus, bet ir malūnsparnius. Esant reikalui, tokią raketą galima paleisti ir iš kilnojamos sistemos, telpančios į paprastą mikroautobusą.

Be to, Kaliningrado srityje būsimasis okupantas dislokavo raketinė pakrantės apsaugos sistemą "Bastionas". Jo raketos skirtos apsiginti nuo didžiųjų karo laivų ir ginamą teritoriją "dengia" 300-400 km spinduliu. Taip kad, karo atveju, mes savo modernizuotą karinį laivyną turėsime kuo skubiau perkelti į Zarasų-Ignalinos miškų ežerus, kad jis nebūtų sunaikintas per pirmas 15-a karinės agresijos minučių.