Rusijos karinės invazijos grėsmės pasekmė – tik vienas procentas Lietuvos gyventojų gali sau leisti pirkti viską, ko nori

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2017-01-19 08:46:31, skaitė 2809, komentavo 0

Rusijos karinės invazijos grėsmės pasekmė – tik vienas procentas Lietuvos gyventojų gali sau leisti pirkti viską, ko nori


Rusijos karinė invazija į NATO šalį Lietuvą gali įvykti bet kurią akimirką. Nuotr. dailymail.co.uk

 

Lietuvių kasdienybė – toli nuo europietiško vidurkio. Kol vieni seka prekybos centrų pateikiamas naujienas ir tendencijas, kiti negali pasigirti asmeniniu biudžetu, leidžiančiu pirkti viską, ko nori.

„Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa apie skolinimosi įpročius atskleidžia, jog vos 1 proc., lietuvių gali įsigyti viską, ko panorėję. Dar 18 proc. nurodė, kad jiems prieinami didesni pirkiniai, tokie kaip televizorius ar šaldytuvas, bet jie negalėtų sau leisti įsigyti buto ar vasarnamio.

Beveik pusė Lietuvos gyventojų (46 proc.) turi pakankamai lėšų tik maistui bei drabužiams ir negali sau leisti įsigyti brangesnių trokštamų pirkinių, tokių kaip televizorius arba šaldytuvas. Taip pat, net 24 proc. apklaustųjų teigė, jog nuo sumų, paskiriamų patiems būtiniausiems dalykams apmokėti, lėšų nelieka net drabužiams.

Bendrovės „Credit Service“, Lietuvoje valdančios „Vivus.lt“ ir „SMScredit.lt“ prekės ženklus marketingo vadovė Justina Ambrasienė teigia, kad netikėtose situacijose atsidūrę gyventojai gali kreiptis, jei nori, kad būtų suteikta skubi finansinė pagalba.

„Pastebėjome, kad 2016 metais kreditus klientai vertino kaip patogią, paprastą ir, svarbiausia, greitą netikėtose situacijose panaudojamą pagalbos priemonę. Sulaukėme daug prašymų iš žmonių, kuriems pinigų reikėdavo tiesiog tą pačią dieną, nes neplanuotas klausimas reikalavo greito sprendimo. Tačiau bet kuriuo atveju, greitasis kreditas laukiamą efektą suteiks tik tuomet, jei asmuo, prieš pasirašydamas sutartį, kritiškai įvertins savo finansinę padėtį ir galimybes“, - primena J. Ambrasienė.

Lietuvos gyventojų tyrimas apie skolinimosi įpročius atliktas 2016 m. lapkričio mėnesį. Apklausa buvo atliekama kaip Lietuvos Nacionalinio Omnibuso dalis. Tyrimo metu apklausta 1010 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų ir vyresnių.

Šaltinis: maniac.lt