Du metrai koučingo - Užsimerkite, išsižiokite ir klausykite...

Autorius: Raimondas Navickas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-01-08 00:35:53, skaitė 3879, komentavo 0

Du metrai koučingo - Užsimerkite, išsižiokite ir klausykite...

Viešojoje erdvėje įsisiautėjo uraganas "Haroldas". Kurį sukėlė ką tik reklamos mokslus baigęs vyrukas, sukūręs kažkokį motyvuojantį klipuką iš serijos "Jūs visi neteisingai gyvenate. Aš jus pamokysiu, kaip reikia".

Pasirodo, lietuviškuose internetuose ne taip jau ir mažai žmonių, nesugebančių tvarkyti savo gyvenimo be dvidešimtmečio jaunikaičio patarimų.

Juos šis galvos smegenis koučinantis klipas sužavėjo ir jie nedelsdami puolė juo dalintis su savo proto broliais.

Įtariu, kad absoliuti dauguma jų tarpe - moterys ir merginos. Nenuostabu, turint omenyje to į koučerius persikvalifikavusio krepšininko eksterjero duomenis.

Iš dvimetrinio jaunikaičio ir jo platinamos banaliosios išminties perlų nedelsiant pradėjo šaipytis kai kurie Facebooko autoritetai. Jie net sukūrė parodiją ar kažką panašaus.

Vienžo, aistros užvirė, karas prasidėjo.

--------------
Kieno pusę šiame internetiniame kare užima kuklusis blogeris?

Patyrusių pašaipų gigantų ir patyčių meistrų ar netikėtai atsiskleidusio jaunojo smegenų koučinimo talento?

Deja, teks nuliūdinti abiejų stovyklų fanus. Šiuo atveju išvis nematau dėl ko būtų verta laužyti ietis.

Jaunas reklamos specialistas, ieškantis darbo, nutarė išbandyti bei parodyti savo sugebėjimus potencialiems darbdaviams. Sukurdamas tą motyvuojantį klipą, kaip virusinę koučingo paslaugų reklamą.

Į jo turinį net neverta gilintis - tas banalybių, lozungų ir užkeikimų rinkinukas akivaizdžiai nutaikytas į pagrinde genderiškai orientuotą auditoriją, priskiriamą sociumo daliai, paprastai vadinama "intelektualine dauguma". Daugumoje tai tie patys žmonės, kurie perka ir skaito P.Koeljo romanus, žiūri TV šokių projektus, prenumeruoja žurnalą Žmonės.

Manau, kad šį klipą būtų galima naudoti, kaip "express IQ testą" Facebooke. Tie, kuriuos jis sužavėjo, vargu ar perkoptų 105 taškų ribą.

Tačiau grįžkime prie reikalo esmės. Ar ponaičiui Haroldui pavyko užkabinti šią auditoriją ir taip įrodyti savo sugebėjimus?

Taip, puikiai pavyko.

IMHO, dabar bičas gaus kokį neblogą darbo pasiūlymą.

Arba pradės nuosavą silpnesnių galvos smegenų koučingo praktiką. Šioje srityje jam turėtų sektis ne prasčiau, nei garsiajai koučintojai Ilzei Butkutei.

O turint omenyje jo fizinius duomenis bei vyrišką charizmą - net ir gerokai geriau. Senmergėlės, gyvanašlės ir vyresniųjų klasių gimnazistės tuntais plauks pas tokį išvaizdų ir iškalbingą Gyvenimo išminties mokytoją, nešdamos delnuose eurų pundelius.

Vienžo, be žioplių auditorijos ir duonos kąsnio tas dvimetrinis Žemaitijos vaikis tikrai neliks.

Tiesa, dėl tų Facebooko autoritetų patyčių ir pašaipų, skirtų klipui ir jo autoriui.

Nematau joms ypatingo pagrindo šiuo atveju. Nebent jūs taikotės į tą pačią auditoriją ir bičas permuša jums biznį?

Vyrukas įrodė sugebėjimą sukurti produktą, galintį paveikti TV serialų, šokių ir dainų projektų žiūrovus bei žurnalo Žmonės skaitytojus.

Profas yra profas, belieka nusiimti kepurę. Du taškai eina jo Alma Mater reitingui.

Apie H.Zenkovo klipo turinį neturiu ką pasakyti.

Nebent tai, jog daugumos vyrų gyvenimas per trumpas žiūrėti tokioms banalioms nesąmonėms. Tai gali sau leisti tik moterys, nes jos statistiškai gyvena ilgiau.