Į Švedijos parlamentą pateko rasistai

Autorius: Kasparas Šaltinis: http://www.anarchija.lt/politi... 2017-01-20 06:21:12, skaitė 1930, komentavo 0

Į Švedijos parlamentą pateko rasistai

LDiena.lt: Lietuvos(?) pedoliberastiniai anarchistai toliau demonstruoja savo mažutėlių bukumą ir publikuoja 2010 metų "naujienas" iš savo virusais užkrėsto Anarchija.lt tinklapio.

Aišku, skirtingai nuo mažutėlių - šitie žino, ką daro, bet vistiek, užjauskime savo mažesniuosius ir nuskriaustuosius brolius...
---

Bloga žinia – į Švedijos parlamentą pavyko prasibrauti rasistinei dešiniųjų grupuotei, Švedijos Demokratų partijai. Gera žinia – jie surinko mažiau nei 6% balsų. Dar viena gera žinia – dešimtys tūkstančių švedų išėjo į gatves protestuoti prieš rasistus.

Iš prieš imigrantus nukreipto fanatizmo gerai užsidirbo didžiosios dalies Vakarų Europos šalių ir JAV kraštutiniai dešinieji, bet Švedija nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios buvo atspari tokiai propagandai.

https://www.youtube.com/watch?v=NfzlmsT5220

Kaip rašo Toronto Star, „Švedijos vadovai barė Skandinavijos kaimynę Daniją, kai ji 2002-aisiais suvaržė imigraciją, ir su siaubu reagavo į prieš musulmonus nukreiptus nacionalistinės Danijos Liaudies Partijos pareiškimus“. Tai padėjo Švedijai susikurti imigrantų prieglobsčio įvaizdį – po Sadamo Huseino nuvertimo 9.4 milijono gyventojų turinti šalis susilaukė daugiau imigrantų iš Irako nei bet kuri kita Vakarų šalis.

Tai, kad prieš imigrantus pasisakanti partija, įkėlė koją į parlamentą, šokiravo daugelį švedų ir išprovokavo atsaką. Maždaug dešimties tūkstančių žmonių minia pirmadienio vakarą išėjo į gatves protestuoti prieš rasizmą. Taikų susibūrimą spontaniškai suorganizavo septyniolikmetė mergaitė Felicia Margineanu iš Stokholmo priemiesčio Solentunos, kuri, nusivylusi rinkimų rezultatais, paskelbė kvietimą į protestą Facebooke.Antrajame pagal dydį Švedijos mieste Gotenburge 5,000 žmonių dalyvavo „liūdesio eisenoje prieš rasizmą“. Maždaug 2,000 protestuotojų susirinko Pietų Švedijos mieste Malmėje. Protestuojai nešė paramą daugiakultūriškumui reiškiančius plakatus: „Sveiki atvykę, pabėgėliai!“ ir „Ne – rasistams mūsų parlamente!“ Parlamento partijos bendradarbiavimo su rasistais, siekiančiais maždaug 90 procentų sumažinti imigraciją, taip pat kratosi. Daugelis švedų didžiuojasi, kad, priešingai Danijai ir Norvegijai, turinčias didelių nacionalistinių partijų, Švedijoje prieš imigrantus pasisakančioms partijoms į parlamentą nepavyko prasibrauti nuo 1994-ųjų. Švedija kritikavo Šveicariją dėl mečečių minaretų uždraudimo ir Prancūziją dėl romų deportavimo.

Švedijos demokratai skelbėsi sumažinsią paramą užsienio šalims. Islamą jie vadina didžiausia grėsme Švedijos visuomenei po II pasaulinio karo. Savo reklaminiuose stenduose jie naudojo svastikas, bet dar įtaigesnė kita reklama: sena moteriškė su vaikštyne eina prie stalo pasiimti vyriausybės skirtų pinigų, bet juos nugvelbia grupė moterų, dėvinčių burkas. Plakatas teigia, kad rinkėjams ateina laikas pasirinkti – arba stabdyti imigraciją, arba mažinti pensijas. Tiesa, partija pasigerino įvaizdį. Jei prieš dešimtmetį šios partijos sueigose buvo naudojamos svastikos ir sveikinamasi nacistiškai, tai dabar partijos vadovai dėvi kostiumus ir kaklaraiščius ir dedasi nutolę nuo savo neonacistinių šaknų.