JAV pribrendo laisvei ir maidanui – Lietuva privalo parodyti teisingą kelią

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jav-pr... 2017-01-22 10:15:50, skaitė 3555, komentavo 0

JAV pribrendo laisvei ir maidanui – Lietuva privalo parodyti teisingą kelią

Kai 2013 m. prasidėjo orumo revoliucija maidane, pas brolius ukrainiečius, kaip kadaise LDK laikais, vyko visi aukščiausi Lietuvos valstybės pareigūnai – prezidentė, patriarchas, tuomet dar nebadaujantis liberalas P. Auštrevičius, socialdemokratas G. Kirkilas, darbininkė L. Graužinienė ir daugelis kitų iškilių asmenybių.

Legendinėje kalboje maidano aikštėje Kijeve konservatorius V. Landsbergis kvietė sukurti maidaną visoje Ukrainoje, kad visi būtų laimingi ir pasiektų savo tikslą, savo laisvę, kuri reiškia pasirinkimo laisvę, kai tauta pati gali pasirinkti.

Visuotinio maidano, kaip ir laimės bei pasirinkimo laisvės, Ukrainoje pasiekti nepavyko, tačiau Lietuvos padedama Ukraina įsitraukė į rimtą karą, žudymus, politines intrigas.

Bet teisėto demokratinio perversmo būdu prezidentu tapęs milijardierius Petro Porošenka lieka svarbiausia politine figūra, kurios išlaikymas vadovaujančioje pozicijoje Lietuvai labai svarbus.

Tačiau Jungtinėse Valstijose prisiekė Lietuvos politinei strategijai kliudantis ir prieštaringai vertinamas skandalingas priekabiautojas prie moterų prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump). Ir dabar JAV, kaip ir Ukrainoje, kyla didelė protestų banga dėl tautos pasirinkimo laisvės ir laimės.

Ekspertai.eu klausia Lietuvos diplomatijos vadovo Lino Linkevičiaus: ar Lietuvos atstovai – patriarchas, prezidentė bei pats ministras ir visas kitas establišmentas – prisijungs prie protestų JAV, parodys pavyzdį, kaip reikia užkurti visuotinį dėvėtų padangų maidaną visose valstijose, veidus prisidengti kaukėmis, kad naujai išrinktas prezidentas būtų nuverstas, o Amerikos tauta išsirinktų tokį jos vertą prezidentą, koks yra Ukrainos pasirinktasis laisvės ir demokratijos šauklys Petro Porošenka?


Lietuvos remiami kovotojai maidano orumo revoliucijos metu už Ukrainos nepriklausomybę. Nuotr.

P. S.

JAV prezidento D. Trampo inauguracijos dieną valstybinis transliuotojas LRT ir Kurlianskio žiniakslaidos tinklo televizijos mėgavosi tokio ir panašaus pobūdžio pranešimais apie kontraversišką veikėją, dabar bandančiu būti Jungtinių Valstijų vadovu: