Landsbergis, "Charlie hebdo" ir lietuviška politinė satyra

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-02-01 21:55:23, skaitė 1070, komentavo 0

Landsbergis,

Kadangi piešti nemoku, nutapysiu tą paveikslą žodžiais:

Siužeto centre gimdo faktinis Valstybės vadovas neva Faktinis Prezidentas, o iš tikrųjų Aukščiausiojo Sovieto pirmininkas Landsbergis. Viena ranka jis groja Čiurlionio preliudus, o kita ranka laiko už rankos vaikaitį.

Vaikaitis dar mokyklinio ūgio, bet kelnės su lampasais, o frenčius su Lietuvos diplomatinio korpuso atributika ir atpažinimo ženklais. Jis jau diplomatas. Šis jaunasis diplomatas paskui bus Lietuvos Anukas Nr.1.

Patriarchui iš švarko kišenės kyšo diplomas su užrašu "CCCP profesorius". Iš gimdos vadui lenda Lietuvos Nepriklausomybė violetiniu švarkeliu. Ant švarkelio prisegtas leidimas į Burokevičiaus partinę TSKP mokyklą. Niekas nežino ir nebesužinos - ji jau seniai kariauja savo karą.

Gimdymo procesą stebi du KGBistai-rezervistai. Valionis A. ir Pocius A. Vienas iš URM, o kitas vadovauja paciai slapciausiai Lietuvos tarnybai. Linkevičius kaip komjaunuolis ir komunistinės partijos kadrų pamaina padeda gimdymui fiziškai. Traukia iš visų jėgų...

Antrame plane susirinko Sausio 13 kovų dalyviai. Apie 1000. Mojuoja kas rankomis, o kas pasigamintais lozungais:

- Lietuva bus laisva
- NE karinėms bazėms Lietuvoje
- Šalin Rublį - reikalaujam Lito
- Neprileisim Ivano prie vamzdžio
- Šalin KGB - paviešinsim sotrudnikų sąrašus
- NE valdininkų privilegijoms
- Įstatymas vienas VISIEMS

Visi skanduoja - Lansbergis!.. Landsbergis!..

Dar toliau Vilniaus gatve su namais. Ant stogo Mosino sistemos šautuvu su snaiperio taikikliu Paleckiukas šaudo į savus... (leidžiu dailininkui panaudoti idėja be jokio užmokesčio...)