Margarita Simonian pareiškė, kad daugiausiai sunkumų RT kanalas sulaukia Baltijos šalyse

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/russia/2... 2017-02-02 13:38:39, skaitė 2892, komentavo 0

Margarita Simonian pareiškė, kad daugiausiai sunkumų RT kanalas sulaukia Baltijos šalyse

Margarita Simonian pareiškė, kad daugiausiai sunkumų RT kanalas sulaukia Baltijos šalyse

Televizijos kanalo "Russia Today" vyriausioji redaktorė Margarita Simonian interviu metu pažymėjo, kad daugiausiai sunkumų jos kanalas sulaukia Baltijos šalių regione.

VILNIUS, saus 31 — Sputnik. Televizijos kanalo "Russia Today" (RT) vyriausioji redaktorė Margarita Simonian pareiškė, kad didžiausią spaudimą kanalas jaučia Baltijos šalyse, praneša RIA Novosti.

"Labai daug problemų Baltijos šalyse… Šios šalys elgiasi labai griežtai. Ir tai toks nusivylimas. Aš iš viso nesuprantu, kas vyksta tose šalyse", — sakė Simonian interviu televizijos kanalui "Rossija 24", atsakydama į klausimą, kokiose dar šalyse RT sulaukia sunkumų — tokių, kaip sąskaitų blokavimas Britanijoje.

"Mums jau tapo norma, kai paprasti žmonės, atėję pas mus pokalbiui dėl darbo, vėliau  kviečiami į pokalbius specialiosiose tarnybose", — pridūrė vyriausioji redaktorė.

Anksčiau Didžiosios Britanijos bankas "NatWest" nusiuntė RT oficialų laišką, kuriame pranešė, kad visos kanalo sąskaitos Britanijoje blokuojamos ir šis sprendimas neginčijamas.

Šalies ministrės pirmininkės Terezos Mei atstovas ir užsienio reikalų ministras Borisas Džonsonas pabrėžė, kad tai buvo banko "NatWest" vidinis reikalas.

Pirmadienį RT spaudos tarnyba patvirtino, kad bankas "NatWest" vis dėlto atsisakė blokuoti sąskaitas Didžiojoje Britanijoje.

Sputnik ir RT pavadinti ES informacinėmis grėsmėmis

RT — visą parą transliuojantis Rusijos televizijos kanalas, įsteigtas 2005 metais laidų transliacijai užsienyje. RT transliuoja anglų, arabų ir ispanų kalbomis.