Astravo grėsmė. Reali ar menama?

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-02-06 23:32:55, skaitė 1504, komentavo 1

Astravo grėsmė. Reali ar menama?

Pasigilinam. Palengva ir iš lėto. Štai Rusijos grėsmė.

Perkami ginklai, haubicos, šarvuočiai, amunicija, kariški šaukštai... Iš biudžeto pinigai skiriami ne mokytojams, gydytojams, policininkams, o generolams, pulkininkams, karininkams ir kareiviams. Ir joks mokytojas nesuabejos investicijų į kariuomenę tikslingumu. Nes grėsmė yra reali ir tai jaučiasi iš valdžios kalbų.

Ir iš veiksmų - ore skraido naikintuvai ir bombonešiai. Jūroje plaukioja torpediniai kateriai, lėktuvnešiai ir povandeniniai laivai. Keliuose važinėja svetimų valstybių kariniai sunkvežimiai, tankai ir šarvuociai. Informacinio karo elfai trina vatnikų komentarus.

Ir investuotojai jau tiki karo grėsme ir neinvestuoja į valstybę, kuri tuoj tuoj bus subombarduota. O kai kurie (CocaCola) išmontuoja įrangą ir išvažiuoja į saugias valstybes. Nors mano galva Lietuva kaip tik atrodo saugi, nes negailima pinigų gynybai ir karinėms reikmėms.

Kyla tik klausimų dėl civilių: kiek tonų maisto atsargų, medikamentų, elektros generatorių, kuro yra nupirkta civiliams karo atvejui? Na, bet čia maža smulkmenėlė...

Na ir dabar apie Astravo atominę elektrinę.

delfis  2016 m. rugpjūčio 23 d. 09:00
"Astravas yra vienas iš instrumentų, kuris gali būti panaudotas nekonvenciniu būdu prieš Baltijos šalis“, - interviu LRT radijui teigė D. Grybauskaitė.

Gerbiama Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė nemeluos. Juk gavo informaciją iš kompetetingų organų... Nematau priežasties netikėti... Kodėl ji gąsdintų be reikalo savo piliečius atomu?

"NEKONVENCINIU BŪDU" - ką reiškia? Tyčia susprogdins, kad užleisti radiaciją ant Lietuvos ir išnuodyti lietuvius? Jei būtų Lietuvoje nors vienas žurnalistas - jis užduotų nesuderintą klausimą. Bet...

Tai dabar klausimai Kariuomenės, Karinio jūrų laivyno ir karinės aviacijos vadei (NESUDERINTI) :

- Kiek nupirkta radiacijos dozimetrų tikrinti radiaciją ore ir vandens telkiniuose? Reiktų įsigyti ir automatinių autonominių.
- Kiek nupirkta dujokaukių civiliams? Jų reikes 2.509.238 vnt suaugusiems ir 351.492 vnt vaikiškų.
- Kiek nupirkta individualių radiacijos matuoklių?
- Kiek nupirkta dezaktyvacijos stotelių reikalingų nuplauti radiaciją prieš patenkant į Seimą, į Vyriausybę, į ministerijas, ligonines, mokyklas, parduotuves, prezidentūrą, Gedimino pilį (jei nenugrius...)?
- Kiek nupirkta individualių cheminės apsaugos aprangos komplektų? Jų reikės pvz. policijai.
- Evakuacijos planai? Transportas? Pavaldumas? Komunikacija?

Tai va tokie klausimai. Juk Prezidentė ne šiaip kalba apie nekonvencinį Astravo panaudojimą.

Ar atsiras žurnalistas užduosiantis nesuderintą klausimą? Jei pavojus realus, tai kur veiksmai? O jei pavojus netikras, kas klaidina Lietuvos Prezidentę?