Buvęs: Ukrainoje žmonės nepuolė valdžios institucijų, neužgrobė jų pastatų, neišvaikė valdžios atstovų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/buvesu... 2017-02-07 08:52:37, skaitė 1954, komentavo 0

Buvęs: Ukrainoje žmonės nepuolė valdžios institucijų, neužgrobė jų pastatų, neišvaikė valdžios atstovų


Taikus demonstrantas maidane bando išreikšti savo nuomonę apie valdžią. Nuotr. vesti-ukr.com

Buvęs Valstybės saugumo komiteto (VSK, rus. KGB) papulkininkis, baigęs VSK akademiją Maskvoje, buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybos vadovas, aktyvus konservatorių bendruomenės atstovas Kastytis Braziulis socialiniuose tinkluose, komentuodamas savo analizę „Reikalavimas versti valdžią – nusikalstamas“, pranešė, kad „Ukrainoje žmonės išėjo į gatves ir jose prabuvo tol kol atsistatydino prezidentas Janukovičius“.

„Žmonės nepuolė valdžios institucijų, neužgrobė jų pastatų, neišvaikė valdžios atstovų, o susirinko ir reikalavimo prezidento, kuris priėmė sprendimą, kuriam žmonės nepritarė, atsistatydinimo. Jie elgėsi pagal įstatymą. Be abejo buvo įstatymų pažeidimai, tačiau esmėje žmonės reikalavo, o tokią teisė jie turi, atsistatydinimo“, - informavo K. Braziulis.

Pasak buvusio, „tas pats dabar vyksta Rumunijoje dėl įstatymo, kurį priėmė politikai norėdami apsaugoti save, atšaukimo“.

„Gatvėse išėjo šimtai tūkstančių žmonių. Žmonės reikalauti pagal Įstatymą turi teise ir net tik ją turi, bet privalo ginti savo teises Teisėtais metodais. Mitingai, streikai, demonstracijos yra teisėti veiksmai“, - dabartinius įvykius Rumunijoje buvęs sulygino su maidanu Ukrainoje.

Jūsų dėmesiui tik keli iš galybės vaizdų, kaip taikiai maidane elgėsi protestuotojai reikalaudami valdžios atsistatydinimo.

P. S.