Dokumentas su grifu „visiškai slaptai“: P. Griškevičių planavo išsiųsti į kosmosą

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/daily... 2017-02-09 09:45:59, skaitė 1636, komentavo 0

Dokumentas su grifu „visiškai slaptai“:  P. Griškevičių planavo išsiųsti į kosmosą

Ne ne. Nebuvo ketinimo siųsti Griškevičių į kosmosą. Noriu parodyti kaip yra kuriamas straipsnis iš nieko ir apie nieką. Štai citatos:

 PIRMA

 Anot CŽV ataskaitos, į Petro Griškevičiaus gyvybę buvo pasikėsinta 1976 metais. Deja, minėtoje ataskaitoje, kuri pakliuvo į Virginijaus Savukyno rankas, daugiau duomenų nėra.

ANTRA

Žodžiu, CŽV patikimų šaltinių neturėjo, nebuvo patikimų kanalų, kuriais būtų galėjusi atkeliauti informacija apie tai, kaip gyvena nomenklatūra. Į Vakarus galėjo nukeliauti gandai. CŽV tokios informacijos negalėjo patikrinti. Tad jie galėjo tenkintis tik nuogirdomis.

TREČIA

„Nieko panašaus aš iš jo negirdėjau. Na, ir iš tų, kurie dirbo šalia jo – Lionginas Šepetys, Algirdas Brazauskas, Vytautas Astrauskas. Iš jų niekad net mažiausios užuominos negirdėjau, kad toks pasikėsinimas buvo“, - teigia Justas Vincas Paleckis.

KETVIRTA

Goda Ferensienė galimą pasikėsinimo versiją taip pat neigia, tačiau prisimena medžioklę, kuri galėjo tapti ankstinu gandui apie pasikėsinimą: „Žinoma, buvo nelaimingų atsitikimų medžioklėje, tačiau ne pats Griškevičius buvo sužeistas. Griškevičius manė, kad šernas ir iššovė L. Šepečiui į akį“.

Nėra jokių dokumentų įrodymų ar nuotraukų. Paaiškėja, kad Griškevičius pats šovė ir sužeidė savo partietį. Bet didis istorikas įžymus žurnalistas gabus analitikas talentingas teoretikas Savukynas sukuria straipsnį apie pasikėsinimą į Griškevičių jį parduoda Monikai, o delfis jį pateikia skaitytojams. Skaitytojai komentuoja minusuoja laikina daro
reitingus portalui... Genialu.

Kosmosas prie ko? Istorikas galėjo vietoj "pasikėsinimo" sukurpti straipsnį apie kelionę į Mėnulį. Manau komentarų būtų buvę daug daugiau.

Noriu priminti: nebeskaitau Užkalnio, neklausau Valatkos. Po jais nekomentinu, nelaikinu, komentarų neminusuoju. Jaučiuosi geriau. Tikrai.

REKOMENDUOJU IR JUMS taip daryti.