Už kiek galima nusipirkti A. Kubilių?

Autorius: LVŽS Šaltinis: https://www.facebook.com/gandr... 2017-02-10 12:54:50, skaitė 3572, komentavo 0

Už kiek galima nusipirkti A. Kubilių?

Kaip vertintumėte politiką, kuris nuomojasi automobilį iš savo partijos rėmėjų įmonės, keturis metus už tai mokėdamas ne iš asmeninių, o valstybės biudžeto lėšų? Kalbame apie poną A. Kubilių, iš UAB „Alkesta“ nuomojantį automobilį Nissan Qashqai. 2017 metų sausio 25 savo Facebook paskyroje A. Kubilius pristatė kai kurias technines šio automobilio pirkimo detales, tačiau kur kas reikšmingesnių aplinkybių neatskleidė. 

Būtent Andrius Kubilius ėjo Ministro Pirmininko pareigas, kuomet 2008-2012 metais UAB „Alkesta“ per viešuosius pirkimus gavo užsakymų už apytiksliai 116 milijonų eurų. Rinkėjams turėtų būti įdomu, jog mokesčių mokėtojų pinigais (Seimo nariams skirtos kanceliarinės lėšos) nuo 2012 metų už minimą nuomojamą automobilį A. Kubilius sumokėjo beveik 20 tūkstančių eurų, o po 2016 m. gruodžio 1 d. pratęsė šio automobilio nuomą iš savo lėšų už du kartus mažesnę sumą, nei nuomojosi iki tolei. 

UAB „Alkesta“ ir su ja susijusios įmonės, fiziniai asmenys didelėmis sumomis rėmė konservatorių partiją. Taip jau išėjo, jog vienas iš didžiausių įmonės akcininkų ir buvęs vadovas yra Vytautas Zambacevičius – TS/LKD narys nuo 1993 m., partijos gretose dalyvavęs savivaldos rinkimuose ir asmeniškai partijai skyręs didelę finansinę paramą. Kiti bendrovės akcininkai – V. Zambacevičiaus žmona ir žentas Rimantas Morkūnas, dabartinis UAB „Alkesta“ vadovas. 

Įvertinus šiuos faktus nestebina, jog iš visų automobilių pardavėjų, į kuriuos, kaip nurodo A. Kubilius, buvo kreiptasi, būtent UAB „Alkesta“ pasišovė norimą automobilį pristatyti greičiausiai. 

Manome, jog šios aplinkybės vertos būti išnagrinėtos mažų mažiausiai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos specialistų. Tikime, jog šie bei kiti faktai turėtų sudominti ir kitas institucijas. 

Kviečiame visus pasidalinti ir padiskutuoti.