„Igoris“ atskleidė: Rusijos šnipai, apsimetę migrantais, į Europą siunčiami nuo 2002 metų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/-igori... 2017-02-11 11:05:22, skaitė 2615, komentavo 0

„Igoris“ atskleidė: Rusijos šnipai, apsimetę migrantais, į Europą siunčiami nuo 2002 metų


Rusijos vadeiva telefonu klausosi raporto, kiek jau jo šnipų apsimetusių migrantais permesta į Europą. Nuotr. sz.de

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST) pasinaudojo migrantų srautu į Europą – Kremlius tarp atvykėlių įmaišė daug savo agentų, pranešė valstybinis transliuotojas LRT remdamasis tik kokybiškos informacijos portalu 15min.lt, kuris rėmėsi Vokietijos visuomeninės televizijos ZDF dokumentiniame filme „Putino Šaltasis karas“ buvusio aukšto FST pareigūno, jau pabėgusio iš Rusijos, pasakojimu.   

Pranešama, kad „šis buvęs FST pulkininkas, filme vadinamas „Igoriu“, tarnyboje vadovavo kovos su terorizmu ir politiniu ekstremizmu departamentui, tačiau dabar slapstosi Europoje“.

Pasak „Igorio“ Rusija siekia destabilizuoti Vakarus.

„Mes sugebėjome permesti į Europą šnipų, kurie apsimetė migrantais. Operacijos rezultatais prezidentas (Vladimiras Putinas, – red. pastaba) buvo patenkintas“, – filme papasakojo „Igoris“.

Negana to, „Igoris“ atskleidė, kad šnipai į Vakarus buvo siunčiami ne tik pastaraisiais metais, kai pradėjo plūsti migrantai iš Vidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos. Esą Rusija į Europą agentus – „suklastotais dokumentais aprūpintus“ čečėnus – siunčia dar nuo 2002-ųjų.

Tačiau Europos problema ne vien Rusijos šnipai apsimetę migrantais.

Kaip Taline vykstančiame Baltijos Asamblėjos Teisės ir saugumo reikalų komiteto posėdyje yra pranešęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, Rusijos politinio režimo tikslas yra susilpninti ir diskredituoti NATO, susilpninti Europą, supriešinti JAV ir Europos valstybes, o pati Europa jau yra tapusi Rusijos prezidento Vladimiro Putino vykdomo hibridinio karo poligonu.