Lietuva uždraudė fantastinį Rusijos filmą "Gynėjai"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-02-21 20:15:48, skaitė 7913, komentavo 1

Lietuva uždraudė fantastinį Rusijos filmą

Lietuva uždraudė Rusijos filmą

Lietuvos užsienio filmų platintojai mano, kad Rusijos filmas apie super herojus demonstruoja "pernelyg didelę Rusijos armijos galią"

VILNIUS, vasario 21 — Sputnik. Lietuvoje filmų platintojai atsisakė rodyti šalies kino teatruose Rusijos filmą "Gynėjai", pranešė Sputnik Baltarusija su nuoroda į įmonę "Enjoy Movies".

"Gynėjai" — pirmas Rusijos filmas apie super herojus. Rusijos kino teatruose filmas bus rodomas nuo vasario 23 dienos. Šiuo metu filmas jau parduotas dešimčiai pasaulio šalių.

"Lietuvos kino teatrų atstovai atsisakė nuomoti filmą "Gynėjai". Kaip priežastis buvo nurodytas filmo turinys, nes jis demonstruoja "pernelyg didelę Rusijos kariuomenės galią ir jos agresyvią karinę techniką", — rašoma "Enjoy Movies" pranešime.

Sausio mėnesį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad rusų filmas "Vikingas" kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Šis filmas bei animacinis filmukas "Trys karžygiai" pavadinti "Rusijos propagandos" apraiškomis ir juos draudžiama rodyti Lietuvoje.

---
LDiena.lt: štai taip. Pasirodo, rusų superherojai palyginus su javainių - tokie grėsmingi, kad išvydę juos ekrane vakaroidinių civilizatorių klapčiukai krauna į kelnes.

O dar kažkas kliedi apie tai, kaip natistiniai transvestitai apgins Lietuvą, nuo realaus ir neišvengiamo Rusų Puolimo, kai į mūšį eis ne išgalvoti veikėjai, o prasigėrę, smirdintys burliokai, apsiginklavę surūdijusiais kastuvėliais ir balalaikomis.