Fašistinis maršas Kaune

Autorius: Giedrius Grabauskas Šaltinis: http://www.slfrontas.lt/fasist... 2017-02-22 14:28:22, skaitė 3577, komentavo 0

Fašistinis maršas Kaune

Vasario 16 d. Kaune įvyko jau tradicinis fašistinis maršas. Jame kartais dalyvaudavo apie du tūkstančius dalyvių, kartais mažiau. Šįkart jame dalyvavo apie pusantro šimto neofašistų. Pagrindiniai akcijos rengėjai šiais metais buvo fašistinė organizacija ,,Skydas“ ir kai kurie Lietuvių Tautinio jaunimo sąjungos nariai.

Nuo 14 val. ekstremistai jau rinkosi Kauno centre, vėliau žygiavo per miestą iki istorinės Prezidentūros rūmų, kur kadaise šeimininkavo profašistinio režimo lyderis A. Smetona.

Šios ekstremistinės akcijos dalyviai nešė nacistinių nusikaltėlių K.Škirpos ir J. Noreikos-generolo Vėtros portretus, šaukė ,,Lietuva-lietuviams“, buvo nešami i r antisemitiniai plakatai.

Tai nenuostabu, nes fašistinė organizacija ,,Skydas“ save atvirai pristato kaip šiuolaikinius fašistus, jie garbina A. Hitlerį, B. Musolinį, K. Škirpą, J. Noreiką-generolą Vėtrą, platina neofašistines, rusofobines ir antisemitines idėjas. Jie neigia ir Gegužės 9-ają kaip Pergalės dieną, vadina ją blogio ir vergijos diena.

Giedrius Grabauskas