Amerikos piniguočiai ruošiasi pasaulio pabaigai arba Didžiajai Spalio Revoliucijai

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/amerikos-pi... 2017-02-23 09:48:22, skaitė 3286, komentavo 0

Amerikos piniguočiai ruošiasi pasaulio pabaigai arba Didžiajai Spalio Revoliucijai

Vakarų žiniasklaidos duomenimis, gausėja amerikiečių piniguočių iš finansinio ir IT sektoriaus, kurie ruošiasi kažkam panašaus į pasaulio pabaigą.

Be pasaulinių karų ir globalinių kataklizmų, labiausiai milijardieriai baiminasi, kaip rašoma New Yorker straipsnyje, įtampos tarp jų ir vargingųjų sluoksnių didėjimo, kuris gali kažkuriuo momentu peraugti į sukilimą ar revoliuciją, kažką panašaus, kas įvyko Rusijoje 1917 metais.

Praraja tarp turtingųjų ir vargingųjų pasaulyje ir toliau gilėja, pasiekusi iki šiol neregėtą mastą. Vyriausybinės organizacijos Oxfam duomenimis, 8 patys turtingiausi planetos žmonės sutelkė savo rankose turtus, kuriuos galima sulyginti su pusės planetos gyventojų pajamomis.

Turtuoliai, kurių reitingo viršuje įsikūrę Bilas Geitsas, Zara vadovas Amansijus Ortega ir magnatas Vorenas Bafetas, disponuoja daugiau kaip 420-čia milijardų dolerių, tiek pat turi 3,6 milijardo mūsų planetos vargingųjų. Oxfam ragina imtis skubių priemonių, kad būtų įveikta ši pasibaisėtina nelygybė.

Kad pritrauktų dėmesį prie šio fakto, organizacija paskelbė savo ataskaitą prieš atsidarant pasauliniam ekonominiam forumui Davose, kur susirenka verslo ir politikos elito atstovai.

New World Wealth, atliekanti savus tyrimus, patvirtino, kad turtingieji visoje planetoje masiškai palieka stambius miestus, baimindamiesi socialinio nestabilumo. Kaip teigia ši organizacija, nusikalstamumo didėjimas, terorizmas ir rasinės įtampos augimas – tai pagrindiniai šio bėgimo faktoriai.

Leidinys pateikia kelis pavyzdžius, kaip tie žmonės ruošiasi panašioms situacijoms. Pavyzdžiui, Hafmanas, kaip pats teigia, turi kelis motociklus, kadangi „kiekvienas žino, kad apokalipsės atveju visi keliai bus užsikimšę“, o taip pat ištisą arsenalą ginklų, šaudmenų ir maisto produktų atsargas. „Viso to dėka aš galėsiu tam tikrą laiką išsilaikyti savo namuose“ – aiškina jis. – „Turiu krūvą ginklų ir šaudmenų. Maisto produktų. Aš manau, kad su visu tuo galėsiu atsisėdėti savo name tam tikrą laiko tarpą. – užbaigė Reddit įkūrėjas ir generalinis direktorius.

Buvęs Facebook menedžeris Antonijus Garsija Martinezas, New Yorker duomenimis, įsigijo du hektarus žemės Ramiojo vandenyno saloje. Jis teigia, kad „klysta tie, kurie galvoja, kad galės pasipriešinti įsiutusiai miniai“. Piniguočiai aptarinėja uždarose Facebook grupėse įvairius išgyvenimo aspektus, tokius kaip dujokaukės, bunkeriai ir vietos, kuriose galima bus pasislėpti nuo klimato kaitos ir kataklizmų. Viena populiariausių tokių vietų – Nujoji Zelandija, kur amerikiečiams, perkantiems nuošalius namus, siūloma įrengti juose dar ir priešradiacinę įrangą. Ruošdamiesi Armagedonui, milijardieriai masiškai superka bunkerius – „ateities namus“ po pusantro milijono dolerių. Bunkerius gaminančios kompanijos ekspertas Geris Lynčas pažymi, kad paklausa bunkeriams su apsauga nuo bombų padidėjo 700% lyginant su 2014 metais.

Vienas investicinės kompanijos vadovas tarp viso kito pažymėjo, kad turi požeminį bunkerį – apie tai rašo Mirror. „Laikau sraigtasparnį su visada pilnu kuro baku, taip pat turiu požeminį bunkerį su oro filtravimo sistema“ – gyrėsi jis. Denver Post spalio 29 rašė apie ateities namus Earthships, kurie pasirodė penkiasdešimtyje valstijų ir daugiau kaip dvidešimtyje pasaulio šalių. O kanalo Dallas Fort Worth’s CBS duomenimis (lapkričio 11 laida), „visa Teksaso turčių bendrija ruošiasi persikelti į pogrindį (požeminį miestelį), kad pasirengtų „pasaulio pabaigai“.

Vienas iš socialinio tinklo Linkedln įkūrėjų Reidas Hofmanas, kaip praneša Bew Yorker, tvirtina, kad dabar daugiau kaip pusė IT milijardierių iš Silicio slėnio užsiima pasiruošimais tam atvejui, jei dabartinei civilizacijai ateis galas.