Ukraina gali būti laikinai nušalinta nuo dalyvavimo "Eurovizijoje"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/world/20... 2017-03-30 08:26:07, skaitė 3190, komentavo 0

Ukraina gali būti laikinai nušalinta nuo dalyvavimo

Ukraina gali būti laikinai nušalinta nuo dalyvavimo

Pasak Europos transliuotojų sąjungos (EBU) generalinės direktorės Ingrid Deltenre, jei sprendimas dėl Rusijos dalyvavimo "Eurovizijoje" nebus priimtas artimiausioje ateityje, Ukraina bus laikinai nušalinta nuo dalyvavimo konkurse

VILNIUS, kovo 29 — Sputnik. Ukraina gali būti laikinai nušalinta nuo dalyvavimo konkurse, praneša RIA Novosti.

Kaip pareiškė EBU generalinė direktorė Ingrid Deltenre, jei sprendimas dėl Rusijos dalyvavimo "Eurovizijoje" nebus priimtas per artimiausias savaites, Ukrainai gali būti pritaikytos sankcijos: visų pirma, ji gali būti nušalinta nuo dalyvavimo konkurse.

"Toks elgesys yra visiškai nepriimtinas. Aš giliai apgailestauju, kad "Eurovizija" naudojama politiniuose žaidimuose", — sakė ji.

Pranešama, kad šiuo metu Deltenre veda derybas su Ukrainos prezidentu Petru Porošenko ir šalies ministru pirmininku Vladimiru Groismanu, tam kad rastų "tinkamą sprendimą".

Kovo 22 dieną Ukrainos saugumo tarnyba uždraudė Julijai įvažiuoti į šalies teritoriją trejus metus dėl to, kad ji koncertavo Kryme.

Kijevo scenoje Samoilova planavo pristatyti dainą "Flame Is Burning", kurios vaizdo įrašas Youtube surinko virš milijono peržiūrų.

Ukrainos valdžia pareiškė apie savo pasiruošimą priimti Rusijos atstovą konkurse "Eurovizija-2017" tik tuo atveju, jeigu Samoilovą pakeis kitas konkursantas, kuris neturi problemų su Ukrainos teisėsauga.

Situaciją, susiklosčiusią ruošiantis konkursui, Ukrainos vice pirmininkas Vjačeslav Kirilenka apibūdino kaip provokaciją iš Rusijos pusės.

Savo rožtu Rusijos Federacijos Tarybos pirmininko pavaduotojas gynybos ir saugumo klausimais Francas Klincevič Facebook paskyroje parašė, jog "Ukrainos valdžios pasiūlymas nebus net svarstomas. Priimti tokį pasiūlymą — reiškia sutikti, kad Julija Samoilova, koncertuodama Kryme, Rusijos teritorijoje, pažeidė kažkokius Ukrainos įstatymus. Tai — absurdas, visiška beprasmybė. Tai yra neįmanoma".

Pergalę Ukrainai ir teisę rengti konkursą šalyje pelnė Susana Jamaladinova, žinoma Jamalos vardu, su daina "1944" apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją. 62-asis "Eurovizijos" dainų konkursas vyks Kijeve. Pirmasis konkurso pusfinalis vyks gegužės 9 dieną, antradienį, antrasis — gegužės 11 dieną, ketvirtadienį, o finalas bus rengiamas gegužės 13 dieną, šeštadienį.

Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse atstovaus grupė Fusedmarc su daina "Rain Of Revolution".