Žydų muziejus Sporto rūmuose ir futuristinė ekskursija į Gedimino kalno pilį

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-04-01 06:33:41, skaitė 2758, komentavo 0

Žydų muziejus Sporto rūmuose ir futuristinė ekskursija į Gedimino kalno pilį

Kovo 30 dieną BNS pranešė, kad Vilniaus sporto rūmuose Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir premjeras Sauliaus Skvernelis sutarė už mokesčių mokėtojų pinigus įrengti Lietuvos žydų muziejų. Tai, ko gero, bus didžiausias toks muziejus Europoje ir Pasaulyje.

Aš pabandžiau įsivaizduoti netolimos ateities (kokių 2020 metų) ekskursijos į Gedimino pilį vadovo pasakojimą:

„1323 m. sausio 25 d. rašytame laiške Vokietijos miestams, kunigaikštis Gediminas pakvietė žydus keltis į LDK ir čia steigti savo bankus, pažadėjo visus žydus padaryti bajorais, vietinę „šušarą“ jų baudžiauninkais, o kaip „otkatą“ („šušara“ ir „otkatas“ tuo metu LDK naudotos senosios slavų kalbos žodžiai), paprašė žydų jam pastatyti nedidelę pilį, kurioje mes dabar ir esame...

Dabar pažiūrėkite žemyn. Matote didžiausią pasaulyje „Litvakų muziejų“, tų, kurie įkūrė JAV, Izraelį, Europos Sąjungą, o 1991 metais ir Rusiją, bet pamatę, kad išėjo ne taip, ją ėmė griauti.

Į dešinę, į kairę ir aplink pilį yra litvakų religinės bendruomenės turtas, kuris vadinamas Vilniumi, o tiksliau – Šiaurės Jaruzale.

Laikinai, kol buvo naudingesnio gešefto, žydai buvo įšsikraustę į Afriką, Pietų Ameriką ir pan. Bet po to kai čia gyvenę baltų kilmės gojai, dar Gedimino padaryti žydų baudžiauninkais, dėl skurdo buvo priversti išsikraustyti vergauti į Vakarų Europą, čia Landsbergio, Grybauskaitės, Šimašiaus ir kitų mūsiškių dėka vėl ėmė atgimti Šiaurės Jaruzalės dvasia...“

P.S. Mano nuomone, tokius brangius ir svarbius projektus valdžia negali vykdyti nepasitarusi su visuomene, nesužinojusi Lietuvos visuomenės nuomonės.

Sporto rūmuose įvyko Sąjudžio steigiamasis suvažiavimas. Tai svarbus lietuvių tautos istorijai objektas. Negalima niekinti vienas tautas, o kitas garbinti.

Aš manau, kad šis Lietuvos valdžios žingsnis prasilenkia su sveiku protu ir yra lietuvių tautos atminties ir orumo įžeidimas.

Valstybė, kurioje 62 procentai pensininkų badauja, negali  už mokesčių mokėtojų pinigus tenkint užsienio rabinų ir kelių tūkstančių lietuvoje gyvenančių žydų nepamatuotas užgaidas.