Dėl Tarybų valdžios kaltės Lietuvoje trūksta balto lukšto kiaušinių

Autorius: Socialistinis Liaudies Frontas Šaltinis: http://www.slfrontas.lt/d%C4%9... 2017-04-14 18:36:54, skaitė 2679, komentavo 1

Dėl Tarybų valdžios kaltės Lietuvoje trūksta balto lukšto kiaušinių

Nepriklausomas portalas delfi.lt pranešė, kad priešvelykiniu laikotarpiu lietuviai susiduria su problema: prekybos vietose sunku rasti balto lukšto kiaušinių, kurie nusidažo kur kas lengviau nei rudo.

Paaiškėjo, kad dėl šios problemos kalti tarybiniai laikai.

„Kalbinti vištų augintojai teigia, kad taip nutinka, nes paklausa balto lukšto kiaušiniams yra tik prieš Velykas. Sovietinių laikų įtaka Ekologinio ūkio savininkas Edvardas Gelažius tikina, kad didesnę rudų nei baltų kiaušinių pasiūlą Lietuvoje lėmė sovietmečiu susiformavęs požiūris.

„Tai yra atėję iš tarybinių laikų. Tada prekybos vietose buvo siūloma labai daug baltų kiaušinių, juos vadindavo valdiškais, o rudus – kaimiškais. Dėl šios priežasties, po nepriklausomybės atkūrimo, Lietuvos paukštynai pamažu atsisakė vištų, kurios deda baltus kiaušinius“, - skelbiama analitinėje publikacijoje „Sovietmečio pasekmės: baltų kiaušinių Lietuvoje stinga ne šiaip sau“.

Istorinės išminties tyrinėtoja Vaigdė Vagullienė nesistebi, kad prieš Velykas parduodamas nepakankamas kiekis balto lukšto kiaušinių.

„Rusai barbarai, ko iš jų norėt“, - argumentus išdėstė moteris, atsakydama į ekspertai.eu skilties XXX klausimą apie balto lukšto kiaušinius.

Masinis pamišimas, ne kitaip...