Kataras Švedijos mieste Malmėje pastatė mega mečetę, kad toliau čia veisti islamo teroristus?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-05-08 06:29:32, skaitė 3030, komentavo 0

Kataras Švedijos mieste Malmėje pastatė mega mečetę, kad toliau čia veisti islamo teroristus?

Kataras Švedijos mieste Malmėje pastatė mega mečetę, kad toliau čia veisti islamo teroristus?

Malmės mieste Kataro vyriausybė atidarė 1,791 kvadratinių metrų ploto mečetę. Kataras yra ortodoksalaus islamo valstybė, absoliutinė monarchija su šariato teimais ir visais kitais viduramžių papročiais.

Žinoma, kad Kataras finansuoja islamo terorizmą. Apie tai kalbėjo buvusi JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton.

„Mes privalome panaudoti mūsų diplomatinius ir labiau tradicinius žvalgybos būdus, kad daryti spaudimą Katarui ir Saudo Arabijai, kurios teikia nelegalią finansinę ir materialinę-techninę paramą [islamo valstybei] ir kitoms Sunitų grupuotėms regione, - paskelbė Hilari Klinton dokumentą Vikileaks 2016 metais.

The Telegraph savo tyrime 2014 metais, irgi apkaltino Katarą islamistų finansavimu Libijoje, Irake ir Somalyje per tarpininkus Turkijoje.

Buvęs Norvegijos pasiuntinys Saudo Arabijoje Carl Schiøtz Wibye pasakė, kad Europos vyriausybės turi „užkirsti kelią lokaliam poveikiui, iš kur jis neateitų, ar tai būtų finansinė parama, literatūra, pamokslininkų video, kuriuose kalbama on-line apie siaubingus dalykus“, konkrečiai uždraudžiant užsienio finansavimą religinių įstaigų, tokių kaip „Malme“ mega-mečetė.“

„Be to, mes [privalome] reikalauti, kad visi imamai privalėtų kalbėti norvegiškai, kad mes galėtume geriau suprasti, kas vyksta musulmonų bendruomenėje“, - pasakė Wibye.

Trečias pagal dydį Švedijos miestas Malme po masinės musulmonų imigracijos virto prekybos narkotikais, ginklų prekybos ir ekstremizmo veislynu. Šiame mieste granatos sprogimas ne ypač jaudina miesto gyvenimą. „Malme liūdnai pagarsėjęs sprogimais“, - pasakė buvęs miesto viršininkas Torsten Elofsson  portalui Breitbart 2015 metais.

„Aš gyvenu Malme ir myliu šį miestą. Bet, žinoma, jis pasikeitė – dabar yra tiltas su Kopenhaga, tai pasienio miestas. Daugumas Skandinavijos narkotikų susitelkia čia – tai pagrindinis narkotikų, ginklų, žmonių ir taip toliau kontrabandos maršrutas“.

„Tiltas atnešė naudą miestui, bet policijai jis atnešė daugiau nusikaltimų. Dabar, kadangi esame Šengeno zonoje mes neleidžiama turėti pasienio kontrolės, kas apsunkina kontroliuoti įvykius“.

Torsten Elofsson apibūdino Malme rajonus, kaip „no-go zonas“, kurių skaičius Švedijoje nuolatos didėja. „Į jas gali įeiti policija“, bet tuomet ji turi imtis saugumo priemonių“, - pasakė jis.