Audrius Bačiulis: vos juos pamačius, iš karto, be kalbų - nušauti

Autorius: Audrius Bačiulis Šaltinis: https://www.facebook.com/Baciu... 2017-05-12 20:23:09, skaitė 4708, komentavo 0

Audrius Bačiulis: vos juos pamačius, iš karto, be kalbų - nušauti

Per pastaruosius trejetą metų tapo kaip ir savaime suprantamu dalyku, kad geriausia gynyba nuo rusiškai kalbančių "žaliųjų žmogeliukų" - vos juos pamačius, iš karto, be kalbų - nušauti.

Estų politikai tą netgi viešai yra deklaravę, panašiai šneka ir asmenys, vienaip ar kitaip atsakingi už Lietuvos gynybą. Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymas kalba apie besąlygišką visuotinę gynybą ir tiesiogiai įpareigoja kiekvieną mūsų naikinti priešus nelaukiant atskiro įsakymo.

Bet kaip tai padaryti teisiškai saugiai, kad paskui nebūtum apkaltintas vulgaria žmogžudyste? Teisiškai, be įspėjimo šaudyti "žalius žmogeliukus" galima po Nepaprastosios padėties (ar kaip ten įstatyme parašyta?) paskelbimo, paaiškėjus, kad rusai puola.

Bet iš kur prezidentė žinos, kad rusai puola ir laikas skelbti karo stovį? Ji gali apie tai sužinoti tik po to, kai pirmas Lietuvos gynėjas paleis pirmą šūvį į "žalią žmogeliuką", rizikuodamas po to būti apkaltintas žmogžudyste. Ypač, jeigu jo šūvis, nuskambėjęs pasienyje, sugriaus rusų planus ir kiti "žmogeliukai" po šūvio neš muilą iš Lietuvos teritorijos?

Kas būtų buvę, jei ukrainiečiai nebūtų klausę patarėjų iš Vakarų primygtinių raginimų "neprovokuoti Rusijos" ir įsakę pajėgoms Kryme atidengti ugnį į "žaliuosius žmogeliukus"? Ypač žinant, kad rusiškas karinis planavimas reikalauja užtikrinti beveik šimtaprocentinę operacinę sėkmę?

Kaip Lietuva turėtų reaguoti į dabar jau mums duodamus tokius europiečių patarimus? Kodėl už saugumą ir gynybą atsakingų Lietuvos politikų tarpe platinama mintis, kad įstatymuose "besąlyginę visuotinę gynybą" reiktų keisti į "besąlyginę organizuotą gynybą", taip bandant užkirsti kelią besąlygiškam pilietiniam pasipriešinimui, tuo pačiu pakertant pačią visuotinės ir besąlygiškos Lietuvos gynybos esmę?

Šiuos, o taip pat kitus klausimus šiandien kėlėme ir aptarinėjome KAM surengtame uždaro tipo (t.y., negalima sakyti, kas ką sakė) seminare, kuriame ir mano Nekuklioji Malonybė turėjo pranešimą.

Jei geriamieji pageidaus, sekmadienį "Lietuvos Žiniose" parašysiu išsamiau. Arba galiu apie alkoholio draudimus.

---
LDiena.lt: ar supratote, brangūs skaitytojai - Konservatinių išgamų, tokių kaip AUDRIUS BAČIULIS tikslas - išprovokuoti žudynes, kad karinio konflikto tarp Lithueinijos ir Rusijos valdžiagyvių atveju ŽŪTŲ KUO DAUGIAU PAPRASTŲ ŽMONIŲ.