Atskaitos taškas- aštuoni €urai

Autorius: Durniu Laivo Kapitone Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-05-22 12:47:21, skaitė 4827, komentavo 0

Atskaitos taškas- aštuoni €urai

Atskaitos taškas yra aštuoni €urai.

Ministerija siūlo, kad Lietuvos kario maisto krepšelio vertė padidetu nuo 6 iki 8 €uru per dieną. Matėte nutukusi išstorejusi kareivį? Ne. Neskaitant Ukrainos Reikalų Ministro Linkevičiaus. Aštuoni €urai dienai yra toks labai minimalus pinigų kiekis skirtas prikimšti pilvą maisto medžiagų kalorijų ir vitaminų. Kad nesustorėtum būtum pajėgus nešioti ginklą ir žvaliai atiduoti pagarbą Vadui. Racione nėra šampano vyno tortų ir visokių kebabų. Turint galvoje, kad kariuomenė daro didelius ilgalaikius užsakymus dideliems kiekiams maisto - jie jo gauna už mažesne kainą anei nupirktu eilinis civilis. Padauginam 8X30=240 €uru maistpinigiu vienam kariui vienam mėnesiui. Manau čia neturite ko paprieštarauti. Tą niuansą, kad svetimos valstybės kariams dislokotiems Lietuvoje už maistą sumokame mes- praleidžiam.
O mamos? Už kiek suvalgo mama auginanti vaiką? Mano pažistama jauna mama pasakojo. Valdžiagyviai skiria šiai mamai auginančiai vaiką 137 €urus. Tai čia viskam. Ir pavalgyti dviem burnom ir susimoketi už šildyma bei komunalines. Mamai 18 metų. Stažo nulis dienų. Nu iš kur pas aštuoniolikinę stažas... O gal mamai tenka mažesnis fizinis psichologinis krūvis nei kareiviui? Paklauskit pas ta mamą - manau būsit apipilti myžalais iš viedro... Klausimas valdžiagyviams - kodel kareivį maitinat už 240 €uru o jo seseri auginancia šauktinį ir maitinancia krutimi maistui ir viskam kitam skiriate tik 137 €urus? Skaiciai sutampa? Viskas gerai? Tai dar ne viskas. Kai vaikui sueis vieneri metai- mama plius vaikas gaus jau tik 97 €urus. Logiška ane? Vaikas mažiau valgys? Nera pinigu? Tikrai nera pinigu? O nuomoti SGDT už 650 mln dolerių kai jo verte yra 250 mln pinigu radot? Pasakas, kad išnuomotas norvegiškas SGDT atpigino dujas visame Pasaulyje irgi praleidžiam nesigilindami. Kai mamos vaikui bus sueis 18 metų Karo ministras kvies jį į kariuomenę atlikti pareigos Tevynei. Ruoštis ginti privatizuotus ežerus ir privačius miškus. Kaip manote- koki gestą rodys mama Karo ministrui?
Arba štai: Siūloma keisti išmokų tvarką, tėvų išlaikymo negaunantiems vaikams. Pagal šiuo metu nustatytą MMA tai būtų 114 Eur per mėnesį. Dabar tokiems vaikams mokama daugiau kaip dešimtmetį nekeista 57 Eur išmoka.
Nu ar ne sabakos????
O pensininkai. Už kiek turetu suvalgyti pensininkas? Manau, kad irgi už aštuonis €urus. Galbut mažiau kaloringo daugiau bananų - bet suma ne mažesnė už aštuonis €urus. Pažiūrim statistiką: Vidutine senatves pensija, turint būtinaji socialinio draudimo stažą- 2017 m. kovo men. 287,37. Oho- Atskaičius 240 maistpinigių maistui lieka net 47 €urai nusipirkti malkoms nueiti į tetrą nuvažiuoti pailseti i užsienį. Ar teisingai suskaiciavau? Gal nėra pinigų? Tikrai nėra? O šarvuočiai ,,Boxer,, už 460 mln. €urų? Juk radot tuos milijonus? 250mln SGDT neradot, o šarvuociams radot? Jei kur suklydau- prašau pataisyti.
O studentai? Studente- aš tave mačiau drąsiai stabdant Rusiją kartu su Saudargu prie Nacionalinės Mažvydo bibliotekos Vilniuje. Studente- aš tave mačiau protestuojant prieš alkoholio varžyma roko marše. Juk tu tikrai gauni 240 €uru maistpinigių kukliai pavalgyti paskui dar kiek nueiti i teatrą pasikultūrinti?
Ane? Juk tu neprotestuoji del mažu stipendiju? Pasidomejau dėdės Gūglo pagalba. Jei tu iš nepasiturinčios šeimos, tai tu gali gauti: Socialinės stipendijos dydis - 3 BSI (šiuo metu 114 Eur per menesi). Studente - tu turtuolis. Tau tikrai nera priežasties kelti mažų stipendijų klausimo. Juk tu nesi užbukintas Lietuviškos propagandos. Juk tau svarbiau stabdyti Rusija ir dar kad alkoholio nepradėtu riboti. Tu ir skaičiuoti moki. Tavo brolis kariuomenėje yra maitinamas už 240 €uru. O tu lygiai toks pats gauni net 114 €uru maistui nuomai pramogoms ir rūbams. Tu turtuolis. Tau nėra priežasties protestuoti del mažų stipendijų...
Bet valdžiagyviai žvelgia placiau. 15mn: Bedarbių pašalpos yra pajamos. Todel jos bus apmokestintos, žada šalies valdžia, ka tik ta pati padariusi su ligos, tevystes ir motinystes išmokomis. Joms jau taikomas gyventoju pajamu mokestis.
Po galais. Kas juos sustabdys? Kada bus ivesta maistpinigių sąvoka? Maistpinigių dydis turetu būti 240 €urų vienam žmogui ir ta suma skiriama tik maistui. Ta suma negali būti apmokestinama. Ta suma negali būti areštuojama anstoliu. Tai pinigai skirti tik kukliai pavalgyti. Bet kokia socialinį išmoka, bedarbio pašalpa, minimali pensija, minimali alga, stipendija turi prasideti nuo maistpingių (240€uru) plius paketas pinigų komunalinėms. ne maisto prekėms ir paslaugoms. Visas išmokas mažesnes už 240 €urų vadinti simboline išmoka
arba simboline išmalda. Juk tai taip paprasta suskaičiuoti kiek reikia pirmiausia būtiniausioms reikmėms. O pinigų yra. R. Žilinskas siūlo padidinti kanceliarines išlaidas nuo dabar esamų 680 eurų iki 1100 eurų. Seimagyvis R. Žilinskas siūlo padidinti kanceliarines išlaidas nuo dabar esamų 680 eurų iki 1100 eurų. Rokas prisipažins, kad nėra toks jau sotus Seimo nario gyvenimas. Aplankius rinkėjus bei sumokėjus paskolas, lieka vos keli šimtai eurų. „Žinote, aš neskaičiuoju, bet iš mano algos susimokėjus paskolas, susimokėjus mokesčius, pragyvenimui lieka 300 eurų“ -- LRT vadovų vidutinis atlyginimas pernai - 12,6 tūkst. litų (2008m) Juk pinigų yra? Visiem seimūnams reikia ištatuiruoti ant dešinės rankos skaičių ,,8,,
Va tiek šį karta. Dekui, kad turejote kantrybes perskaityti.