Sulauksime antro Kalantos? Teisinis cirkas gali turėti tragiškas pasekmes

Autorius: Raimondas Navickas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2015-01-23 02:30:25, skaitė 3295, komentavo 0

Sulauksime antro Kalantos? Teisinis cirkas gali turėti tragiškas pasekmes

Skaitau B.Burgio tinklaraščio įrašą - http://burgis.lt/suzverejimas - ir darosi šlykštu. Nuo to, kas vyksta Kauno teisėsaugoje.

Buvęs direktorius Burgis bus teisiamas. Už tariamą gimnazijos mokinės "....sistemingą bauginimą naudojant psichinę prievartą"

Dabar, kaip suprantu, teisiniu žargonu taip vadinasi reiklaus direktoriaus pastangos palaikyti drausmę ir pasiekti, kad drausmės nepripažįstanti mergužėlė įvykdytu savo savanoriškai prisiimtus įsipareigojimus.

Žmogus paliko savo postą savo paties sukurtoje ir daug metų vadovautoje mokykloje. Sumokėjo tariamai nuskriaustai šeimynai N tūkstančių litų "moralinės kompensacijos". Yra pažemintas ir apjuodintas spaudoje be galimybės pasiteisinti ir atskleisti įvykių aplinkybes. Mat tariamoji auka - nepilnametė.

Ir dar bus teisiamas su visiškai realia perspektyva atsisėsti į kaliūzę de facto iki gyvos galvos.

Čia Kauno elitas taip atsidėkoja Burgiui už tai, kad sukūrė geriausią mokyklą, kurioje dvidešimt metų ugdė ir lavino jų vaikus?
 

Skaitau:

"Dabar kaip niekada aiškiai matau Garliavos tragediją. Ne, aš neimsiu šaudyti, žudyti. 

Bet kodėl mane dabar taip dažnai aplanko mintys apie savižudybę? Juk negaliu leisti, kad mane paverstų teroristu, smurtautoju! Aš niekam nieko blogo nepadariau! 

Deja, visi tie, kurie galėjo mane apginti (pavyzdžiui, rektorius), išsigando ir pasislėpė… 

Bet aš neleisiu savęs pažeminti, neleisiu, nors tektų mirti!"

--------------
Matėme, kas nutiko, kai su kaunietiška teisėsauga susidūrė vienos mažos mergaitės tėvas. Lietuva stovėjo ant ausų keletą metų.

O kas nutiks, jeigu nepraradęs savigarbos jausmo Mokytojas nuosprendžio dieną sukvies žiniasklaidą ir nusižudys visų akivaizdoje tiesiog ant teismo laiptų?  Aiškiai pasakęs - kas kaltas dėl tokios jo gyvenimo pabaigos?

Bijau, kad tokia tragedija sukrėstų Lietuvą panašiai, kaip Romo Kalantos žygdarbis sovietų okupacijos Tarybų Sąjungos laikais. Kad tik nekuriems teisėsaugininkams netektų sprukti nuo teismo pagal amerikiečio Linčo versiją.

Bet argi jie galvoja apie pasekmes? 

Panašu, jog jų kvailas netoliaregiškumas prilygsta jų pačių arogancijai ir pasipūtimui.