Lenkijos premjerė Beata Šidlo po Mančesterio teroro akto: Europa, kelkis nuo kelių arba tu verksi dėl savo vaikų kiekvieną dieną

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-05-27 08:25:09, skaitė 3080, komentavo 0

Lenkijos premjerė Beata Šidlo po Mančesterio teroro akto: Europa, kelkis nuo kelių arba tu verksi dėl savo vaikų kiekvieną dieną

Lenkijos premjerė perspėjo, kad Europa turi pastatyti į savo vietą „politines elitas“, „stiprius politikus“ ir nutraukti nelegalią migraciją. Kalbėdama apie Mančesterio teroro aktą, kurio metu žuvo ir vienas Lenkijos pilietis, ji pasakė: „Tai turi būti pasakyta aiškiai ir tiesiai: tai Europos užpuolimas, mūsų kultūros, mūsų tradicijų užpuolimas“.

„Ar mes norime, kad politikai, kurie tvirtina, kad mes turime priprasti prie atakų ir teroro aktus vadina incidentais, ar mes norime stiprių politikų, kurie sugeba pamatyti pavojų ir kovoti su juo efektyviai?“

Šidlo pasakė: „Mes norime padėti žmonėms, bet mes nesiruošiame dalyvauti Briuselio elitų beprotybėje“. „Kur ritasi Europa?“ - paklausė ji. „Kelkitės nuo kelių ir buskite iš letargo miego, arba jūs apverksite savo vaikus kiekvieną dieną“. „Jeigu jūs nesugebate to matyti, kad terorizmas šiandien turi potencialą, kad pažeisti visas Europos valstybes, o jūs skaitote, kad Lenkija neturi save ginti, tai jūs einate išvien su tais, kas nukreipia šį ginklą prieš Europą, prieš mus visus“.

Jaroslavas Kačinskis praėjusią savaitę pasakė: „Mes neatidarėme Europos pabėgėliams – Merkel“. Todėl, jo nuomone, Vokietija dabar ir privalo sumokėti už tos nelaimės padarinius. „Ir tai ponia Merkel ir Vokietija, turi atsakyti už pasekmes, o ne Lenkija“.

Kačinskio nuomone, priėmimas didelės grupės užsieniečių iš svetimos kultūros šalių sukels visuomenėje katastrofą. „Mums tektų tuomet pilnai pakeisti mūsų kultūrą, radikaliai sumažinti saugumo lygį mūsų šalyje, kalba eina ne tik apie terorizmą, šie pavojai žinoma didesni ir reiškia tam tikrą socialinę katastrofą“, - pasakė Kačinskis.

Kačinskis atkreipė dėmesį, kad Suomija priėmė 100 migrantų, o šiandien jų jau 18000. Padaugėjimas 1 su 180. Mes turime priimti 7 tūkstančius. Prašau, dabar padauginkite iš 180 ir išeis daugiau negu 1200 000.

Kačinskio žodžiais, „tai mechanizmas, kurio mes paskui negalėsime sustabdyti“.

„Jeigu mes norėsime sustabdyti šitą bangą agresijos iš migrantų pusės — nors ir moterų atžvilgiu- teks imtis kokių nors represijų. Jeigu mes imsimės represijų, tai tuojau pat paaiškėtų, kad mes jiems — nacistai. Uždaras ratas. Mes tiesiog negalim į tai įsivelti“, - pasakė Jaroslavas Kačinskis.  

2015 metais Lenkiją valdžiusi Pilietinės platformos partija, kuriai vadovavo dabartinis Europos Tarybos prezidentas Donaldas Tuskas, neprieštaravo migrantų vežimui ir patyrė Seimo rinkimuose pralaimėjimą.

Praėjusį antradienį Lenkijos premjerė Beata Šidlo spaudos konferencijoje Varšuvoje pareiškė, kad

Lenkija atsisako priimti pabėgėlius pagal Europos Sąjungos jų paskirstymo programą. Premjerė Šidlo anksčiau sukritikavo ES migracinę politiką, pareikšdama, kad Višegrado ketverto (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Čekija) nesutiks su šantažu pabėgėlio priėmimo klausimu.

Ji pasakė: „Mes norime padėti. Suteikiame humanitarinę pagalbą ten, kur ji reikalinga ir žmonės laukia jos. Mes didiname humanitarinę pagalbą, dalyvaujame tarptautinėse akcijose, bendradarbiaujame su nevyriausybinėmis organizacijomis, padedame gydant nukentėjusius“, - pažymėjo premjerė.

„Mes nesutiksime su primetimu Lenkijai ir kitoms šalims kokių bebūtų prievartinių pabėgėlių kvotų“, - pasakė Šidlo.

Tuo tarpu Lietuva, kurią valdo neatsakingi, Briuseliui parsidavę ir tautos interesų nepaisantys žmonės, ir toliau veža į Lietuvą potencialius teroristus ir socialinius parazitus. Pats laikas jiems apsigalvoti, nes jau ir G7 šalių rezoliucijos projekte dėl migracijos yra sakoma:„Palaikydami migrantų ir pabėgėlių žmogaus teises, mes vėl palaikome suverenias teise valstybių kontroliuoti savo sienas ir nustatyti aiškius apribojimus teisėtos migracijos lygiui, kaip esminį elementą jų nacionalinio saugumo ir jų ekonominės gerovės“, - sakoma baigiamosios deklaracijos projekte. Projekte pabrėžiama „būtinybė padėti pabėgėliams kaip galima arčiau kilmės šalies, kad jie galėtų grįžti“ ir „sukurti partnerystę, kad padėti šalims sukurti sąlygas, savo sienų ribose tam, kad pašalinti migracijos priešastis“.