Prastas paukštis, kuris šika į savo lizdą: Anelausko interviu rusų leidiniui Rubaltic.ru

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-05-31 13:29:24, skaitė 4588, komentavo 0

Prastas paukštis, kuris šika į savo lizdą: Anelausko interviu rusų leidiniui Rubaltic.ru

Žinau, kad užsitrauksiu gerb. Valdo Anelausko nemalonę, bet, kaip sakė Aristotelis: „Platonas mano draugas, bet tiesa svarbiau“.

Man šitas gerb. V.Anelausko interviu pasirodė, kaip savo lizdo apdergimas. Na, nepanoro ponas Anelauskas kurti Lietuvos, išmovė į JAV 1988 metais, kai mes čia po Lietuvą su trispalvėmis ir mitingais lakstėme, Sąjūdį kūrėme, jo reikalas. Taip jam buvo patogiau, gal ten būnant mažiau kinkos drebėjo? Bet kam šikti ant gimtinės, ant visų mūsų galvų rusų spaudoje?

Žmogus, kuris nori keisti Lietuvą – gyvena Lietuvoje. Neįmanoma statyti namo iš už vandenyno.

Taip, galima kritikuoti, bet kam kritikuoti Lietuvą visiškai degradavusios valstybės spaudoje, kuri buvo mūsų okupantu?

Aš suprantu rusų propagandistus. Reikia surasti kokį atskalūną, kuris apdirbtų savo tėvynę, taip bus parodyta rusams, kad yra pasaulyje valstybė, kurioje gyventi blogiau, negu Rusijoje.

Aš seku rusų spaudą, žinau kas vyksta šioje valstybėje. O vyksta ten labai prasti dalykai. Rusas Rusijoje yra mažiausiai teisių turintis pilietis, jam Rusijoje net neleidžiama kurti rusų tautinių organizacijų. Armėnams, žydams, totoriams ir visiems kitiems – prašom, o rusui – tabu. Apie tai išsamiai papasakojo „Literaturnaja Gazeta“ redaktorius Jurijus Poliakovas. O kiek rusų tarp jų oligarchų, bankininkų, vyriausybėje, televizijoje, kine? Žiūrėjau „Radijo šanson“ metų dainos koncertą, paskaičiavau pirmoje koncerto dalyje dainavusius rusus – suskaičiavau 1 iš 15! O Rusijoje rusai sudaro 80procentų! Užtai rusai "už Rusiją" gali lieti savo kraują Sirijoje, Donbase. Tam jiems sudarytos puikios sąlygos!

Man tiesiog juokinga Putino (Šalomovo) priešprieša su kokiu Kasparovu, ar dar kokiu žydų tautybės „opozicionieriumi“. Tai, manau, cirkas mums, gojams, o varnas varnui(šalomovas šalomovui) akies nekerta! O lietuvis – kvailesnis paukštis, todėl ir šika į savo lizdą.