V. Šustauskui iškelta byla dėl pasveikinimo Pergalės dienos proga

Autorius: Socialistinis Liaudies Frontas Šaltinis: http://www.slfrontas.lt/v-sust... 2017-06-01 16:08:11, skaitė 3499, komentavo 1

V. Šustauskui iškelta byla dėl pasveikinimo Pergalės dienos proga

Lietuvos padangėje susikaupė politinių represijų debesys. Paskutinė naujiena-kauniečiui politikui Vytautui Šustauskui iškelta byla del jo pasveikinimo Pergalės dienos proga. Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderis tradiciškai kiekvienais metais ,,Facebook” socialiniame tinkle sveikina karo veteranus bei jų gimines Pergalės dienos proga. Tos tradicijos jis nepažeidė ir šimet, gegužės 6 d. išsiuntė pasveikinimą.

Ir štai kokios to pasekmės-V. Šustauskas teigia : ,, Gegužės 30 d. apie 17. val. 15 min. buvau namuose, išgirdau skambutį į duris. Už durų stovėjo du policijos pareigūnai. Maniau gal paklydo, tokių atvejų jau yra buvę. Paklausiau-ko ieškot, gal paklydot? . Tačiau man pasakė-nepaklydom, mes pas tave atėjom. Įėję į butą, jie pareiškė, jog mano atžvilgiu jau vyksta ikiteisminis tyrimas. Nes pasiunčiau sveikinimą Pergalės dienos proga, o tame sveikinime būta ir tarybinės simbolikos. Oficialiai ta simbolika uždrausta ir vis vadinama sovietine. Tik toks dalykas-seniau imdavosi represinių priemonių prieš tuos, kas nešdavosi kokią tarybinę vėliavą su pjautuvu ir kūju ar prie mašinos prisegdavo ką nors su tokiais simboliais. O dabar kas vyksta-ims persekioti visus, kurie internete sveikina žmones Pergalės dienos proga?.“

Vienas iš policininkų prisėdo ir prie V. Šustausko kompiuterio. Jis naršė po kompiuterį, ten prabuvo apie dešimt minučių. Bet kompiuterio neišsinešė. V. Šustauskas uždavė klausimą -,,Iš kur sužinojote apie sveikinimą?“. Į tai pareigūnas atsakė-,,Mums pranešė anonimas“. Štai taip- grižta ochrankos ir gestapo laikai, ir skundikų klestėjimo metas. V. Šustauskas pabrėžė : ,,Kiekvienais metais Gegužės 9-ają dalyvauju Pergalės dienos minėjime, kaip ir daugelis žmonių visame pasaulyje. Mano senelis žuvo kovodamas su fašistais, jau karo pabaigoje. Ar neturiu teisės siusti pasveikinimo tokia proga? Kodėl jie nesutvarko korupcijos, žmonių skurdinimo, tik puola tuos, kurie sako tiesą ir pareiškia savo nuomonę? Kas čia darosi, kas per santvarka, grįžta vergijos laikai?“.

Mūsų krašte vyksta grubūs žmogaus teisių pažeidimai-vykdomos kratos opozicinių grupių lyderių ir žurnalistų namuose, konfiskuojamos tamsiems klanams nepatinkančios knygos, opozicijos veikėjų atžvilgiu pastoviai keliamos administracinės ir baudžiamosios bylos, sklinda prieš juos nukreipta šmeižto banga. Štai tokia realybė -,,Baltijos tigras“ kaip Lietuvą vadino mūsų elito veikėjai jau virsta ,,Baltijos dugnu“, kur greta didžiulės socialinės nelygybės ir žmonių išvarymo į Vakarus klesti politinės represijos.