Laiškas Prezidentei dėl PSD

Autorius: Durniu Laivo Kapitone Šaltinis: https://www.lrp.lt/lt/preziden... 2017-06-19 20:11:58, skaitė 3932, komentavo 3

Laiškas Prezidentei dėl PSD

Jūsų Ekscelencija,

norečiau prisidėti prie Lietuvos gerovės kėlimo keliomis savo pastabomis kaip žmogus, gyventis „ant žemes“. Pastebiu  problemas, todel jaučiu pilietinę pareigą jomis pasidalinti su Jumis. Gal Jums jos nėra žinomos?

PSD. Tipo privalomas sveikatos draudimas.

„Sodra“ mums primena, kad darbo santykių neturintys, jokios ekonominės veiklos nevykdantys ir valstybės lėšomis nedrausti asmenys kas mėnesį privalo savarankiškai mokėti PSD įmokas - 34 eurus.

Ar čia viskas gerai? Žmogus netenka darbo - te jam skola "Sodrai". Blokuojama jo sąskaita, nuskaičiuojami pinigai - ar tai nėra postūmis į savižudybę?

Abiturientas baigė mokyklą, niekur neįstojo ir jam jau skaičiuojama skola "SODRAI". Ar tai nėra skatinimas emigruoti?

Pilietis emigravo, deklaravo išvykimą, bet jei neatsiuntė kokio popieriuko - "SODRA" jam skaičiuoja skolą. Ar tai nėra skatinimas atsisakyti Lietuvos pilietybės ir nukapoti paskutines gijas, rišančias su Lietuva?

Prašau iškelti šią problema ir pabandyti padėti sutramdyti tetą "SODRA" ir skubiai pakeisti įstatymą. Tegul palieka ramybėje bedarbius ir abiturientus. Ir emigrantus.

Yra parašyta peticija, po kuria pasirašė apie 2 tūkstančiai piliečių. Yra sukurta FB grupė "PSD NETEISYBĖ", turinti apie 500 narių.

Tikiuosi padėsite sustabdyti "SODROS" savivalę blokuojant sąskaitas, nuskaičiuojant nuo saskaitų pinigus, skaičiuojant skolą neturintiems darbo.

Vardas Pavardė
Adresas

---

Gausite popierinį laišką iš kanceliarijos.

Gramatinės klaidos, stiliaus klaidos visiškai nesvarbu - nekompleksuokit. Laišką galit nusikopinti ir nusiųsti. Galit pataisyti kas nepatinka, pridėti nuo savęs. Tai šablonas aktyviems tinginiams. Bet būkite aktyvūs - nusiųskite šį laišką Prezidentei.

Paspaudus "šaltinį" jums atvers vietą kur galėsite patalpinti savo parašytą laišką.