Patariama susilaikyti nuo kelionių į Baltarusiją, nes ten gali tekti atsisėsti į kalėjimą arba dirbti agentais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/patari... 2017-07-04 09:22:12, skaitė 3276, komentavo 0

Patariama susilaikyti nuo kelionių į Baltarusiją, nes ten gali tekti atsisėsti į kalėjimą arba dirbti agentais


Romas Sadauskas-Kvietkevičius (dešinėje). Nuotr. facebook.com

 

Birželio 6 d. Baltarusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Lietuvos ambasadorių Andrių Puloką pasiaiškinti dėl, kaip teigiama, įžeidžiančių prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymų per LRT radiją.

Šalies vadovė LRT radijui sakė, jog Baltijos šalis ir Lenkiją vienija bendros grėsmės – Rusija ir Baltarusija.

„Ir, aišku, militarizacija, kurią matome Kaliningrade, ir Baltarusijos teritorijos naudojimas įvairiems eksperimentiniams ir agresyviems žaidimams, nukreiptiems prieš Vakarus“, - tąkart pasakė D. Grybauskaitė.

Baltarusija pareikalavo paaiškinimų dėl Lietuvos vadovės lūpomis išsakytų kaltinimų, jog Baltarusija kelia grėsmę grėsmę Baltijos šalims ir Lenkijai.

Šios naujienos buvo plačiai aptarinėjamos. Buvo aiškinamasi, ar Baltarusija Lietuvai labiau prekybos partnerė, ar agresijos šaltinis?

Birželio 7 d. „Žinių radijo“ laidoje dalyvavęs nepriklausomo portalo delfi.lt apžvalgininkas Romas Sadauskas-Kvietkevičius paragino tam tikrą Lietuvos visuomenės dalį susilaikyti nuo kelionių į Baltarusiją, kol baigsis Rusijos puolamojo pobūdžio pratybos „Zapad“.

„Kol baigsis pratybos „Zapad“, aš vis dėlto patarčiau žmonėms, kurie šiek tiek dirba kažkokiuose strateginiuose objektuose ar mūsų teisėtvarkos struktūrose, ar karinėse, susilaikyt nuo tų bevizių kelionių į Gardiną apsipirkimo ir panašiai, vien dėl to, kad jų kišenėse ar automobilyje gali būt netyčia rasta ten kokia nors krūva dolerių, neva ginklų ar sprogmenų, neva finansuot opozicijai. Paskui jie bus verčiami pasirinkti tarp galimybės pasėdėt baltarusiškam kalėjime arba dirbti jau kaip agentais tai šaliai“, - informavo delfi.lt specialistas.

Susiję:

Ministras J. Olekas: „Tolimesnį skambinimą ir informavimą nutraukėme“