Prieš šešerius metus A. Kubilius nuspėjo, kad emigrantai yra neblogas valstybės potencialas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pries-... 2017-07-04 09:24:15, skaitė 2620, komentavo 0

Prieš šešerius metus A. Kubilius nuspėjo, kad emigrantai yra neblogas valstybės potencialas


A. Kubilius (dešinėje). Nuotr. facebook.com

 

2011 metais, tuometis premjeras Andrius Kubilius pranešė, kad išaugusi emigracija Lietuvoje kelia nerimą, tačiau tuo pačiu patikino, kad tai yra natūralus XXI amžiaus reiškinys.

„Tai, kad XXI amžiuje nebeturime uždarytų sienų, kad dalis jaunesnių ir vyresnių žmonių išvyksta laikinai pasimokyti, padirbėti ar ilgesniam laikui pagyventi yra XXI amžiaus dėsnis“, - prieš šešerius metus atskleidė A. Kubilius.

Pasak konservatoriaus, „emigrantai yra taip pat neblogas valstybės potencialas“.

„Mes į tai turime žiūrėti kaip į perspektyvą. Privalome galvoti, kaip galėtume ir tą potencialą, kuris dabar yra pasklidęs po pasaulį, tinkamai išnaudoti“, - pranašingai nurodė A. Kubilius.

„Mes sparčiai lipame iš tikrai labai sudėtingos recesijos ir krizės kaip ir kitos Baltijos valstybės. Čia pamatysime, kaip mažėja bedarbystė, pamatysime naujų darbo vietų atsiradimo, naujų investicijų. O tai reiškia, kad reikės daugiau kvalifikuotų žmonių - tokių, kurie dalį papildomos kvalifikacijos įgyja dabar dirbdami užsienyje ar besimokydami ten“, - 2011 metais sakė A. Kubilius.

Ir tikrai, praėjus šešeriems metams Lietuva laukia didelio sugrįžtančių emigrantų srauto. Apie tai plačiau publikacijoje „Proveržis: Lietuvoje, dėl gerėjančios gyvenimo kokybės ir pajamų augimo, laukiama didelė sugrįžtančių emigrantų banga“.