Išmintingoji Miliūtė ir kvailasis Radžvilas. Valdiškos televizijos ir Tapino kanalo žvaigždė atskubėjo į pagalbą EK agitatoriams bei buduliams-diplomatams

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-07-14 09:07:36, skaitė 2246, komentavo 0

Išmintingoji Miliūtė ir kvailasis Radžvilas. Valdiškos televizijos ir Tapino kanalo žvaigždė atskubėjo į pagalbą EK agitatoriams bei buduliams-diplomatams

Panašu, kad profesorius Vytautas Radžvilas galės pretenduoti į dar vieną garbingą priedėlį prie mokslo laipsnių, pedagoginių vardų bei akademinių regalijų.

Leftizmo lakmusas - štai kokį naują vaidmenį pastarosiomis dienomis atlieka jo pavardė bei pasisakymai. Reakcija į juos neklystamai leidžia priskirti iš pažiūros dar lyg ir nekvailus žmones prie tų, kieno smegenis jau pakando leftizmo virusas. Todėl gebėjimą savarankiškai bei kritiškai mąstyti jie jau prarado arba atsidūrė netoli tos ribos.

Neseniai kai kurie konservatyvesni komentatoriai stebėjosi dėl mano ironiškos reakcijos į valdiškos televizijos žvaigždės Ritos Miliūtės dalyvavimą tapinvizijoje aka Laisvės TV.

Tingėjau aiškinti tiems, kas patys nemato. Neabejojau, kad netrukus pasitaikys proga tiesiog durti pirštu ir tiek.

Ilgai netruko.

Viešojoje erdvėje kilus skandalui dėl eurokomjaunuolių kuopelės, kurios sudėtyje yra profesionalių EK agitatorių bei budulių diplomatinėje tarnyboje, bandymų išstumti vieną šviesiausių Lietuvos protų - profesorių V.Radžvilą iš jo akademinių pozicijų VU TSPMI, leftistų gretų kontūrai pradėjo ryškėti ten, kur žioplesni žmogeliai nesitikėjo.

Greta pažangios, tolerantiškos, antifašystinės publikos į prof. V.Radžvilą ir jo atstovaujamas pažiūras puolančių progresyviųjų leftistų gretas stojo ir tie, kuriuos naivuoliai buvo linkę priskirti konservatyviems tradicinių lietuviškų vertybių saugotojams.

Prie V.Radvilo puolėjų prisijungusi Rita Miliūtė - puikus pavyzdys.

Beje, pastebėkite, koks savotiškas medžiagos pateikimo būdas - išdidžia išminčiaus povyza įdedama nuoroda į vaizdo įrašą su Radžvilo neakademinio formato pasvarstymais, palydimais paniekinančiu tonu surašytu anonsu.

Suprask, tas vadinamas filosofijos profesorius tokias baisias kvailystes šneka, kad net kritikuoti nereikia.

Įdomu yra tai, kad komentarai Ritos Miliūtės FB Sienoje leidžiami tik jos friendams - sekėjams ar šiaip feisbukeriams tokia galimybė yra atjungta.

Taigi, tikimybė susilaukti polemikos ar kritiškų komentarų ponios Ritos apdairiai yra minimizuota - jos Sienoje dalyvauja tik karštai pritariančių ir plojančių klapčiukų choras.

Taip padaryta yra ne šiaip sau. Tiesiog ši "kalbančių televizoriuje galvų" ir "išminčių pagal užimamas pareigas" publika labai blaiviai vertina savo realius gebėjimus dalyvauti laisvoje akademinio formato diskusijoje su kitaminčiais, jau nekalbant apie tokio kalibro intelektualą, kaip prof.Radžvilas.

Neturint galimybės atjungti mikrofono, pertraukti nepatogų atsakymą ant pusės sakinio, nesuteikti žodžio atsakymui ar tiesiog post factum gražiai pakarpyti bei pamontuoti medžiagą valdiškos TV išminčių šansai gerai pasirodyti diskusijoje yra artimi nuliui.

Todėl ir belieka įmesti nuorodą į ideologinio priešo pasisakymą be konteksto, be kritikos, be argumentų, be savo pozicijos išdėstymo - tiesiog bandant sukelti klakerių minios reakciją "kokia išmintinga Miliūtė - kokie gudrūs mes patys - koks kvailas tas Radžvilas".

Istorikas, dr. Tomas Baranauskas apie tokį "viešos kritikos" modelį taikliai pastebėjo:

" Čia toks "polemikos" būdas: numetama nuoroda su ironijos ir pasipiktinimo perpildytu tonu parašytu lydraščiu, kuris leidžia suprasti, kad jei išklausęs (arba ir neklausęs) nepripažinsi, kad kalbėtojas - kvailys, tai esi toks pat beviltiškas kvailys, apie kurį ir kalbėt neverta, kaip, beje, ir komentuoti pateiktos nuorodos taip pat neverta. Čia toks principas: neįvardyk savo minties, kad protingesnis atrodytum..."

Būtent taip ir yra. Kritikuoti jie nėra pajėgūs, o įkasti norisi.

Belieka nutaisyti Didelio Išminčiaus miną ir šaipytis iš ideologinio oponento nesigilinant, neargumentuojant ir nepateikiant savo pozicijos.

Kvailiams toks modelis labai patinka, nes leidžia pasijusti išminčiais be jokių pastangų.