Septintas “iPhone” ir visa kita…

Autorius: Žibainis.lt Šaltinis: http://allwommen.ru/sedmoj-ajf... 2017-07-19 14:10:56, skaitė 2659, komentavo 0

Septintas “iPhone” ir visa kita…

Aš žinau, kad 97% iš jūsų nepatalpins šio įrašo į savo paskyrą, bet bent jau 3% mano draugų tai padarys. Vardan tų, kurie jau žuvo, ir tų, kurie dar kovoja su vėžiu.

7-iphone-i-vse-takoe

– Teta Lena, aš galiu numirti? – berniukas guli ant lovos, visiškai neturi plaukų ant galvos. Oda žalsva. Jis atrodo kaip Fantomas iš senos prancūziškos komedijos, tik ne juokinga.

Senyva, pagyvenusi seselė krūpteli. Prie to negalima priprasti. Aš nežinau, kaip žmonės pripranta prie to..

– Ką tu kalbi, mažyti! Žinoma, nemirsi … – ir slapia ašaras akyse.

– Tetos Lena, žinote, šeštadienį mano motinos gimtadienis. Aš padariau jai dovaną … ir aš … ir kaip jai dovanosiu, jei numirsiu? Aš negaliu mirti iki šeštadienio? Ar galiu?

Onkologija. Riba tiems, kurie kirto liniją tarp gyvenimo ir mirties. Šie vaikai – jau mirę, nors atrodo kaip gyvi, net kalba … Kiekvienam čia liko keletas dienų. Gal savaitės ar net mėnesiais. Taip lemta, pasmerkti…  Jei sakysite, kad matėte kažką  baisesnio, aš jums trenksiu.

Jiems nereikia nieko. Jie nenori nieko, tik išgyventi iki savo motinos gimtadienio dieną ir padovanoti savo paprastutę, savo darbo popierinę dovanėlę.. Pačią vertingiausią savo gyvenime dovaną. Viešpatie, aš netikiu tavimi, bet ir padėk motinoms tai išgyventi! Padėti joms ne išprotėti…

O mes svaigstame dėl iPhone. Kelinto ten iš eilės, šeštojo ar septintojo? Pas mus – auksiniai unitazai. Pas mus šaldytuve įmontuotas MP3 grotuvas. Net į kosmosą skraido nebe mokslininkai, o turistai. Visas mokslas skuba patenkinti bedugnius skrandžio  ir  vaginos poreikius. Įklotų ir tamponų grožio institutai. Raukšlių tyrimo laboratorijos… XXI amžius, o vėžio, AIDS ir dar mirtinų ligų krūvos neįveikia. Ir ne “negali”, – nenori.

Žurnalas “Mokslas ir gyvenimas” ir 1959 m. mūsų protėvių fantastikos antologija apie ateitį. Aš ją sudeginsiu, nes neįgyvendinama. Ei!!! žmonija, špygą Jums, o ne laiko mašiną, amžinos jaunystės eliksyrą, skirtą nuo visų ligų išgydyti ir fotoninį žvaigdėlaivį XXI amžiuje. IPhone Jums! Masažuoklį riebiai šiknai! Ir elitiniai prezervatyvai. Tabletės leidžiančios ryti ir nepriaugti svorio. Sveikatos valgyti. Kišk žinai kur įklotus. Gerk “activia”. Tepk veidą kremais, ir skaičiuok like socialiniuose tinkluose.

P.S.: Kiekvienas iš mūsų turi tūkstančius norų. Numesti svorio. Turėti daugiau pinigų. Naujo telefono. Asmuo, sergantis vėžiu, turi tik vieną norą – įveikti savo ligą.