Netanyahu: Europa turi pasirinkti klestėjimą ar žlugimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-07-21 13:02:03, skaitė 3947, komentavo 3

Netanyahu: Europa turi pasirinkti klestėjimą ar žlugimą

Izraelio portalas cursorinfo pranešė, kad „per Izraelio premjero ir „Višegrado grupės“ valstybių lyderių susitikimą įvyko įdomus incidentas.“

„Posėdžio už uždarų durų metu tarp Izraelio premjero Benjamino Netanyahu ir Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos ir Čekijos vyriausybių vadovų žurnalistai atsitiktinai išgirdo Izraelio lyderio pasisakymą, kuris nebuvo skirtas jų ausims, pranešė radijas „Rešet Bet“. Matomai, susitikimo dalyviai pamiršo išjungti mikrofonus. Nors, tikėtina, šis informacijos nutekėjimas buvo organizuotas sąmoningai“.

Izraelio premjeras pakvietėVišegrado valstybių premjerus uždaryti savo sienas pabėgėliamsiš Afrikos ir arabų pasaulio.

Netanyahu žodžiais, Višegrado grupė turi palaikyti Izraelį ir įtikinti ES keisti savo poziciją Izraelio atžvilgiu. Europos pusė dažnai kelia išankstinius reikalavimus, bet tai absurdas, nes Izraelis yra daugelyje sričių pasaulio lyderis. Netanyshu paklausė: „Aš manau, kad Europa turi nuspręsti, ar ji nori gyventi ir klestėti, ar ji nori susitraukti ir išnykti“. ES politikus jis pavadino „bepročiais“.

Be to, Benjaminas Netanyahu pasakė, kad Izralis nepakęs Irano karinio buvimo ant savo šiaurinių sienų. Jo žodžiais, jis pranešė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad Izraelis smogs karinį smūgį į Irano kariuomenę, jei ją aptiks pasienio zonoje.

Pabėgėlius Netanyahu įvardino ir kaip „rimtą problemą“ Izraeliui. Jis pažymėjo, kad Barako Obamos valdymo metu buvusios problemos su JAV „daugiau nebėra“.

Lenkijos Radijas: Višegrado grupė palaikė Izraelį ginče su ES

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė: „Jeigu Europa nebendradarbiaus su Izraeliu ji pati save nubaus. Tokia pozicija neturi prasmės“

Spaudos konferencijoje Benjaminas Netanyahu pasakė, kad ES turi pakeisti savo požiūrį į Izraelį (dėl jo politikos arabų autonomijos) ir pasakė, kad Izraelis yra vienintelė demokratinė valstybė Artimuose Rytuose, „vienintelė vieta, kur krikščionys gali jaustis saugiai“, kad „Izraelis – tai vakarietiškų vertybių vieta širdyje rūškano regiono“.