Kodėl vokiečiai nepašalino Hitlerio, kodėl jie nepašalina Merkel? O mes?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-07-24 08:18:07, skaitė 2318, komentavo 1

Kodėl vokiečiai nepašalino Hitlerio, kodėl jie nepašalina Merkel? O mes?

merkel_stauffenbergbueste-696x385.jpg
Nuotraukoje Vokietijos kanclerė Angela Merkel prie Claus von Stauffenberg biusto, kuris buvo vienas pagrindinių 1944 m. liepos 20 dienos pasikėsinimo į Hitlerį organizatorių.

Pasikėsinimo į Hitlerį minėjimas liepos 20 dieną vokiečiams sukėlė mintis apie Merkel ir Hitlerio politikos panašumą, mintis apie jų slogią praeitį ir tokią pačią slogią nūdieną. Kodėl Vokietija tada ir dabar naikinama, o vokiečiai tyli ir nesipriešiną valstybės naikinimui? Kodėl vokiečių pasipriešinimas nepašalino Hitlerio, kodėl jis nepašalina Merkel? Kodėl „niekas iš artimiausios Hitlerio aplinkos nenuspaudė pistoleto gaiduko“ ir neapsaugojo savo Tėvynės nuo pražūties anksčiau negu įvyko katastrofa?

Kad suprasti, kas vyko tada su žmonėmis ne tik racionaliame, bet ir emociniame lygyje, padeda dabartinė situacija Vokietijoje, kada daugybė žmonių aklai klauso savo vadovybės ir kokia galinga ir griaunanti ši akla paklusnumo jėga, rašoma vokiečių portale Pi-news.

bild5-2.jpg

Propagandos jėga

Lygiai kaip hitlerinėje valstybėje Merkel valdžia remiasi propaganda. Vokietija atsimena, kaip 2015 metais diena dienon vokiečiai buvo zombinami propagandos. Ir dauguma žmonių dėl tingėjimo ar patogumo buvo linkę tikėti savo vyriausybe. Kaip 1945 metais vokiečiai tikėjo menamas pergale, apie kurią jiems į galvas kalė Gebelsas, taip 2015 metais jie patikėjo Merkel, kad visi atbėgę iš Austrijos į Vokietiją iš tikrųjų yra „pabėgėliai iš Sirijos“.

„Net šiandien, dauguma vokiečių mano, kad išimtinai juodi Afrikiečiai, kurie kiekvieną dieną tūkstančiais pažeisdami įstatymus keliasi per Viduržemio jūrą, yra pilietinio karo pabėgėliai iš Sirijos, kuriems reikia padėti“, - rašoma Pi-news.

Tie, kas ima aiškinti, kad tai ne „pabėgėliai“, Merkel propagandos ir jos paveiktų piliečių yra įvardijami priešais.

Trečiame reiche žmonės irgi nieko nežinojo apie padėtį Rytų fronte, apie koncentracijos stovyklas. Kiti net nenorėjo to žinoti. Kodėl jie turėtų tikėti suokalbininkais, norinčiai pašalinti fiurerį, jei jis tiki tuo fiureriu. Šiuos sudėtingus visuomenės tarpusavio santykius pasikėsinimo į Hitlerį metu vokiečiams padeda suvokti Merkel fenomenas.

Kaip ir Hitlerio laikais, valdant Merkel Reicho ekonomika funkcionuoja, todėl vokiečiai ir paklūsta Merkel diktatoriškam valdymo stiliui. Tiktai Merkel negali įveikti ekonomikos krizės Europoje. Vokiečius, panašu, nejaudina tai, kad Vokietija gyvena kitų ES valstybių sąskaita, jų rinkų ir resursų sąskaita. Merkel ir Hitlerio reichų ekonomikos labai panašios.

Business-Magazine-Compares-Angela-Merkel-To-Hitler-In-New-Ad-Campaign.jpg

Liepos 20 dienos reikšmė vis dar nesuprasta daugumos vokiečių. Dauguma vokiečių skaitė išdavyste pasikėsinimą į Hitlerį ir toliau tikėjo propaganda apie pergalę. Nušauti Hitlerį vokiečių karininkai ryžosi suprasdami artėjančios katastrofos mastą.

Šiandieninėje Vokietijoje dauguma vokiečių vis dar tiki Merkel pergale, nors nebegali lankyti tautinių švenčių, naktį vaikščioti gatvėmis, eiti į baseiną, jų vaikai negali lankyti mokyklos, nes čia jie jau yra etninė mažuma, čia jie išjuokiami, patiria smurtą. Šis tikėjimas yra iliuzija. Vieną dieną vokiečiai praras šį tikėjimą. Jie praregės, kada užsidegs jų namai, kaip tolimoje Rytų Prūsijoje, kaip Kiolne, Drezdene.

O ko pasimokys lietuviai iš istorijos? Kaip ilgai mes kentėsime valstybę naikinančią D.Grybauskaitės chuntą, pavertusią pramoninę Lietuvą labiausiai atsilikusia ir nykstančia Europos valstybe? Dasigyventa iki to, kad socialinė atskirtis Lietuvoje tapo didesnė negu Afrikos valstybėse. Tai valstybės katastrofa!