Balsavimo internetu įteisinimas paskatins proveržį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/balsav... 2017-07-28 10:12:31, skaitė 1582, komentavo 0

Balsavimo internetu įteisinimas paskatins proveržį


V. Bakas (galvutė apibraukta violetiniu skrituliuku). Nuotr. facebook.com

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas pranešė, kad „balsavimo internetu įteisinimas paskatins žmones aktyviau dalyvauti rinkimuose, paspartins pažangą informacinių technologijų srityje, proveržį kibernetinio saugumo srityje, paskatins e-paslaugų plėtrą“.

„Tai svarbu Lietuvai, kur nusivylimas valstybe, socialinė bei politinė atskirtis yra didelė problema. Turime didelį potencialą vystyti informacinių technologijų sektorių, kurti gerai apmokamas darbo vietas, pritraukti investicijas, bet to neišnaudojame. O jei kalbėsime apie kainą, žala valstybei, kai piliečiai neina į rinkimus, yra gerokai didesnė nei investicijos į saugumo sistemas“, - socialiniuose tinkluose informavo žaliasis valstietis.

Pasak V. Bako „vienaip ar kitaip, turėsime investuoti į saugumą kibernetinėje erdvėje, jei norime, kad būtų apsaugota ypatingai svarbi valstybės gyvenimui infrastruktūra, asmens duomenys ir jų turtas“.

„Estija – vienintelė šalis pasaulyje, kurį įdiegė balsavimą internetu ir taip laimėjo, mažytė Estija padariusi drąsius sprendimus tampa svarbiu ir pastebėtų kompetencijų centru informacinių technologijų srityje. Lietuvoje galime pasigirti sparčiausiu pasaulyje internetu, tačiau šio pranašumo iki galo neišnaudojame. Turime progą“, - pranešė NSGK vadovas.

Lietuvos valdininkų sukurtas mitas, kad Lietuva gali girtis sparčiausiu internetų pasaulyje, tėra mitas. Tačiau šiuo mitu jos kūrėjai ir skleidėjai taip įtikėję, kad šis mitas, apie kurį jie kalba pirmai progai pasitaikius, jiems atstoję realybę ir padeda gyvenime ryžtingai dorotis su įvairiais iššūkiais, siekiant dar didesnių proveržių valstybėje.