Ką lietuviui veikti Ukrainoje ir kodėl chocholai turi saugotis Astos Kuznecovaitės

Autorius: Symonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2017-08-18 11:04:48, skaitė 1974, komentavo 0

Ką lietuviui veikti Ukrainoje ir kodėl chocholai turi saugotis Astos Kuznecovaitės

Vos spėjau išnešti kudašių iš Kamenec Podolskij,kai į jį su savo mašina įvažiavo Asta Kuznecovaitė . Per savo gyvenimo draugą Mantą Jurevičių perdavė man žinutę,kad patykos manęs ir įdurs adatą į nugarą,ir tada aš būsiu užkrėstas jos nešiojamu ir platinamu ŽIV virusu,hepatitu ir visokiomis baisiomis ligomis,todėl ačiū vienam iš jūsų ,kad įspėjote,ir vos tik sužinojau ,kad Kuznecovaitė pasirodė Kamenec Podilski mieste,šokau į mašiną ir visu greičiu į šiaurę ,į Ivano Frankovską. 

Ar žinote kuo skiriasi Frankovskas nuo Kamenec Podilskij?

Skiriasi tuo, kad iš Ivano Frankovsko muziejų Asta Kuznecovaitė dar nespėjo išnešti visų pakeliamų meno vertybių.

Kamenece tėra tik dvi vietos pasilinksminti.Viena jų baras ir šalia esantis klubas KAPUSTA. Viduje ten visi rūko, vidury diskotekos didžėjus viską nutraukia,ir tada veda kokį durną primityvų meninį vaidinimą,kai dažnausiai vyras persirengia moterimi,užsideda skarelę ir visiems būna labai juokinga.Apie 20 km nuo Kamenec Podilsky yra labai gera vieta išsimaudyti.Ta vieta prie tekančios upės vadinasi Velyka Slobidka,o vietiniai ją vadina tiesiog Slabada.Pliažas ten privatus mokamas,įėjimas 40 grivinų,gultas su skėčiu 80(2.5 euro) dienai,bet jau nuo pat ryto visos vietos būna užimtos.

Aš labai įdėmiai tyrinėju ukrainiečių mentalitetą,pamažu perkandu jų mastymą,ir tai labai sukta ,nagla tauta.Pvz jeigu nori išsinuomoti butą mėnesiui,turi savininkams meluoti,kad jame gyvensi nuolatos,pastoviai.Jeigu per agentūrą,o jos ima mėnesio nuomos mokestį ,tai dažnai žmogus susipažįsta per agentūrą su savininku,o po to kitą dieną ateina pas savininką pasiūlo sumą,ir savininkas išnuomoja ir agentūrai įstumia ragą.O agentūra realiai tik pasiima pinigus už tarpininkavimą ir viskas.

Labai retam bute rasite veikiančią orkaitę.Dažnai ir esančios skalbimo mašinos neveikia.Tradicinis savininkės pasiaiškinimas būna,kad anksčiau buvusi mergaitė gyveno,jai viskas veikė,nors dažniausiai tų skalbimo mašinų neveikimo priežastis būna užsikišęs filtras.

Su internetu čia iš vis tragedija.Jeigu pajungia internetą,tu dar turi pirkti routerį,realiai internetas pradeda veikt tik po savaitės,todėl telieka tik wifi per mobilų,o servisas ta itin apgailėtinos kokybės.Nėra tokio kaip VIP serviso visur,išskyrus gal Odesos naktinius klubus,kaip ITAKA.

Šitie praleisti mėnesiai man vėliau pasitarnaus ateityje,kai užlipęs į Lietuvos politinės padangės viršūnę aš spręsiu ukrainiečių kaip pigios darbo jėgos Lietuvoje-klausimą.Aišku,tai žymiai pigesnis variantas,atsivežti visiškai išmokslintą už ukrainos mokesčių mokėtojų pinigus inžinierių,statybininką,gydytoją,bet pamačius Ukrainos ligonines ir jose esančią betvarkę,nelabai norėčiau,kad mane Lietuvoje gydytų ukrainietis.

Ivano Frankivsk medicinos universiteto absolventai - norite pakliūti į jų rankas ant chirurginio stalo?

Nacionalizmas vakarų ukrainoje yra didžiulis.Lvove žmonės iš principo nekalba rusiškai,o angliškai tik jaunimėlis kerta.Man iki šiol galva neišneša,kaip Ukrainiečiai veržiasi dirbt į Lenkiją,ir jiems Lenkija,kaip Lietuviams Norvegija.O Lietuva Lenkiją pagal išsivystymą lenkia 2 metais ir Lietuva ganėtinai turtingesnė ir brangesnė šalis nei Lenkija.Vien euro įvedimas Lietuvoje serviso ir paslaugų kainas pritempė prie Europos Sąjungos vidurkio.Čia Ukrainoje jūs galite jaustis turtingi,bet į jus šnairuos,vietiniai vyrai pavydės mums,nes mūsiškiai čia gali ateiti į barą ir tokiam Ivano Frankivsk už 20 eurų galėsite leisti tiek kiek Vilniuje už 150 eu , tik skirtingai nei visoje ukrainoje,vakarų ukrainiečiai atsakinės jums savo choholų kalba.

Atvažiavus į papludimį gali pamatyti įdomų vaizdelį.Geriausios mašinos parkuojasi prie pat paplūdimio,tai dažniausiai kokie BMW X5,kur rusakalbiai iš kokio Donecko atsibastę neaiškūs veikėjai garsiai pasakoja apie savo afioras.Šiaip primityvus panelių kabinimo būdas yra,kai kokie du trys vyrai specialiai atsistoja šalia besideginančių merginų,ir tarpusavy garsiai kalbasi,kad įsigijo namą, anglijoj, vokietijoj turi verslus,daug pinigų,nors užkalbinus angliškai,jie nei be nei mū,ir greitai pasišalina,supratę,kad yra demaskuoti.

Tas primityvumas jaučiasi visur. Lygiai taip pat buvo ir Lietuvoje 1990-2000 metais,bet manau,kad Lietuvoje tas primityvumas buvo kažkiek subtilesnis.Čia kiekvienas už save ir tas Maidanas,o aš prisimenu ir gyvenimą iki Maidano sukėlė tokią suirutę,kad dar prireiks kokių 5 metų pasiekti priešmaidaninį Ukrainos ekonomikos lygį.

Jeigu kalbėt apie Ukrainietes ir palyginti su Lietuvėmis,tai Lietuvės naudoja daug brangesnį ir geresnį makiažą,dėl to ir atrodo,bent nuotraukose tikrai gražiau.Ukrainietės itin šeimyniško tipo,kai vyras turi išlaikyti šeimą.Paklauskite jų,o ką jos darytų,jei vyrui kokia avarija,liga ir jos turėtų pradėti dirbti.Tai joms nesuvokiama,kaip tai galėtų būt.


Užsieniečiui Ivano Frankivsk klubuose ukrainietės padarys pilną šou su pratesimu - ir tik už vieno steiko kainą

Net ir menininkai,politologai,gydytojai,teisininkai yra pakankamai primityvūs lyginant su mūsiškiais.Čia labai normalu klausti,kiek pinigų turi banko sąskaitoje ar kiek pinigų uždirbi,kas anglijoj būtų laikoma didžiausiu netaktu.Pailsėti gerai,bet vėliau viskas pradeda nusibosti. 

Jeigu jūs turite kažkokių problemų,išgyvenimo,streso,patariu susidėti keletą lagaminų ar maišų į mašiną ir atvažiuoti čia.Jau labai greitai pradėsite džiaugtis ir didžiuotis savo šalimi,savo Lietuva ,savo tapatybe.Čia Ukrainoje mūsų protėviai plėtė savo imperiją,statė pilis,čia yra nemažai Lietuviškų pėdsakų,o ir ilgametis buvęs Ivano Frankovsko meras Lietuvis čia paliko ryškų Lietuviško tvarkymosi pėdsaką.Miestas tvarkosi,gražinasi,ir tie miestiečiai yra truputį kitokie.Bet viskas greitai gali baigtis su rusiška Kuznecovine invazija. 

Kol dar Asta Kuznecovaitė manęs nepatykojo,ir nesubedė savo AIDS virusu užkrėsta adata , Ivano Frankovsko katedroje esančio muziejaus lankytojus įspėjau saugotis Astos ,o muziejaus darbuotojams pravedžiau instruktažą, kad akylai stebėtų Astą, kad ši nepavogtų Jėzaus Kristaus ir Šv Mergelės Marijos statulų,ypač tos anaboliniais steroidais pripompuoto Jėzaus statulėlės.