Paveiksliukų metodas demaskuojant propagandą ėLėRTėruose delfiuose ir 15minutėse

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-08-20 17:54:01, skaitė 1001, komentavo 0

Paveiksliukų metodas demaskuojant propagandą ėLėRTėruose delfiuose ir 15minutėse

Pavyzdys. Leidžiu naudoti be apribojimų:

Skaitome taip vadinama Lietuvos žiniasklaidą. Ir štai mane užkabina antraštė: "Vikilyksas nesutiko paviešinti kompromituojančios medžiagos apie Rusijos vyriausybę"

Koks yra 15min antraštės suformuotas naratyvas? Kad Vikilyksas yra nepatikimas dirba Rusijos vyriausybei todėl Vikilyksu nu neina pasitikėti. Juk tokia nuomonę suformavo antraštė? Ir dauguma neturėdami skaitymo įgūdžių o kiti  neturėdami laiko neskaito viso straipsnio o iš kart pasipiktina koks blogas Asandžas ir puola rašyti komentarų po straipsniais piktindamiesi Rusijos agresijomis Gruzijoje 2008 metais ir Putino organizuotu Maidanu Kijeve 2014 metais. Ir štai tokie skaitytojai vatinėmis smegenimis pritaria auksinių šaukštų pirkimui ir laikinai SGDT nuomai iš Norvegijos tikėdami, kad Lietuvai išsinuomavus Indenpendancą dujos atpigo visame Pasaulyje ir kad dujos vėl pabrangs Pasaulyje grąžinus SGDT Indenpendancą savininkams norvegams.

Štai ta pagrindinė citata. Ta sunka atskleidžianti apie ką straipsnis:

„Mes į „WikiLeaks“ siuntėme įvairius duomenis, įskaitant iš Rusijos vyriausybės pavogtą informaciją. Ji būtų atskleidusi rusų veiksmus ir įrodžiusi, kad Rusijos saugumo tarnybos nekontroliuoja „WikiLeaks“,– sakė žinutes „Foreign Policy“ parodęs šaltinis. Daug „WikiLeaks“ darbuotojų, savanorių ir jų šeimos narių yra nukentėję nuo Rusijos korupcijos ir žiaurumo. Buvome tikri, kad „WikiLeaks“ tą informaciją paviešins. Tačiau Assange'as rasdavo vieną pasiteisinimą po kito.“

Dabar paskaitykite anraštę ir šią pagrindinę citatą tekste:

"... informaciją būtų atskleidusi rusų veiksmus ir įrodžiusi, kad Rusijos saugumo tarnybos nekontroliuoja „WikiLeaks“"

Supratot kokiu būdų yra manipuliuojama sąmonėmis ir neraštingumu?