Prezidentė reaguodama į iššūkius ir konkurencinę aplinką imasi iniciatyvos iš esmės keisti profesinio rengimo sistemą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prezid... 2017-09-01 21:44:52, skaitė 1003, komentavo 0

Prezidentė reaguodama į iššūkius ir konkurencinę aplinką imasi iniciatyvos iš esmės keisti profesinio rengimo sistemą

screen-shot-2017-09-01-at-08-40-00.png
Švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė. Nuotr. facebook.com

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su parlamento, ministerijų, mokslo stebėsenos ir tyrimų institucijos, verslo ir profesinių mokyklų atstovais aptarti profesinio ugdymo sistemos pertvarkos.

„Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas jau tapo stabdžiu valstybės ekonomikos raidai. Turime rengti žmones darbo rinkai, o ne emigracijai. Todėl būtina šalia aukštojo mokslo reformos pertvarkyti ir profesinio ugdymo sistemą.

Pasak prezidentės, „Lietuva nuolat sulaukia pastabų iš tarptautinių ekspertų dėl nekokybiško profesinio parengimo, nesugebėjimo susieti šių studijų su valstybės, savivaldybių ir verslo poreikiais“.

Reaguodama į iššūkius, konkurencinę aplinką ir išanalizavus geriausių šalių praktiką prezidentė bendradarbiaujant su Vyriausybe, Seimu ir ekspertais imasi iniciatyvos iš esmės keisti profesinio rengimo sistemą.

Susitikime dalyvavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro direktorius Ramojus Reimeris, Pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Gintautas Kvietkauskas, „Investuok Lietuvoje“ direktorius Mantas Katinas, Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidentas Benediktas Juodka, Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas ir Profesinio mokymo įstaigų vadovų asociacijos prezidentė Elena Pelakauskienė.

Šaltinis: prezidentas.lt