Beata Šidlo interviu žurnalui wSieci: "Mes nepriimame didžiųjų diktato!"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-03 12:14:22, skaitė 892, komentavo 0

Beata Šidlo interviu žurnalui wSieci:

https://4.bp.blogspot.com/-F4ta2v6g41E/WauaLsK6h3I/AAAAAAAAFjk/tdp_tfBA4V4bkMUtxqRKFJVl3h9XWv2FgCLcBGAs/s1600/31ab699209fd4e9c836fe16f3fc8deca.jpeg

Lenkijos premjerės Beatos Šidlo interviu pasirodė ekonomikos forumo Krynicoje-Zdruj mieste (rugsėjo 5-7 dienomis) išvakarėse jaunimo žurnale wSieci.

Interviu leitmotyvu buvo Lenkijos pasipriešinimas ES migracijos politikai, kad Lenkija nepakęs priverstinio perkėlimo migrantų iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų. Lenkija, premjerės žodžiais, reikalauja ES susitarimų laikymosi ir „nepriima stambiausių valstybių diktato“.

„Mes turime tvirtus argumentus. Mes norime būti ES, mes ją vertiname, ir todėl mes turime teisę ją kritikuoti už taisyklių nesilaikymą dėl tikrai bendros rinkos, saugumo, vystymosi …“, - pasakė premjerė.

„Vyko didelės manipuliacijos, kad mūsų vyriausybė nori išvesti Lenkiją iš ES. Tai melas, malas, siaubinga manipuliacija“, - pažymėjo Šidlo.

Dėl teismų reformos ji pasakė: „Tikiuosi, tai buvo precedentas“ ir pažymėjo, kad pakitimai turi būti ne „paviršutiniški, kurie realiai nieko nepakeis“, o turi vykti „bazinė teismų reforma“. „Jei mums tai pavyks, galėsime pasakyti, kad keturių metų reformų projektas uždarytas“.

Interviu daug vietos skirta ne tik Lenkijos pasipriešinimui prieš ant visų (korespondento žodžiais) „besišlapinančiam Briuselio berniukui, bet ir vidaus politikai, santykiams su opozicija.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/polityka/355913-nowy-numer-sieci-premier-szydlo-w-wyjatkowym-wywiadzie-nie-zlamia-nas-nie-akceptujemy-dyktatu-najwiekszych-panstw