Surengti nesankcionuotą mitingą ir nepažeisti įstatymų? Tai paprasta

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-09-05 22:06:08, skaitė 1045, komentavo 0

Surengti nesankcionuotą mitingą ir nepažeisti įstatymų? Tai paprasta

LIETUVOS RESPUBLIKOS SUSIRINKIMŲ ĮSTATYMAS

Šis įstatymas nustato Lietuvos Respublikos piliečių konstitucinės teisės rinktis be ginklo į taikius susirinkimus...

Paprastai tariant - Lietuvos teritorijoje susirinkimus mitingus piketus demonstracijas  procesijas gali rengti žydai rusai lenkai. Bet tik ir tik LIETUVOS PILIEČIAI...

Ką mes skaitome delfyje?

2016 m. kovo 11 d. 16:06 Delfis: "Netikėtumai tautininkų eitynėse – vėliava su Dovydo žvaigžde ir kelią pastojęs lenkas"

Apie lenką nesigilinam - jis Lietuvos pilietis. O štai žydas - Svetimos Valstybės pilietis.

Su svetimos valstybės vėliava marširuoja po Lietuvą.Svetimų valstybių (Izraelio, Rusijos, Vokietijos, JAV, Latvijos...) piliečiai tegul rengia susirinkimus pas save namuose, o Lietuvoje jie yra svečių teisėmis. Bet policija turėtų reaguoti į susirinkimuose pasirodančius užsienio valstybių pilečius pagal įstatymą. Susirinkimų įstatyme neradau ką turi daryti policija su užsienio piliečiais kurie dalyvauja mitinguose Lietuvos teritorijoje - bananų duoti? Areštuoti ir nubauduoti? Klausimas Seimui.

Dabar infa aktyviems Lietuvos piliečiams kaip surengti dideli piketą mitingą  demonstraciją ar procesiją be jokių valdžios leidimų derinimų ir be jokių teisinių ar finansinių pasekmių. Skaitom įstatymą:

3 straipsnis. Susirinkimų forma
Pagal šį įstatymą susirinkimų organizatoriai gali organizuoti įvairius susirinkimus: mitingus, piketus, demonstracijas, procesijas, įvairias eitynes, kitokius taikius beginklius susirinkimus.

Štai ir atsakymas - organizuokite viešus įvykius piknikus. Piknikui nereikalingas policijos ar valdžios išduotas leidimas. Pvz:

---- Liepos 21 d. feisbuke buvo paskelbtas viešas įvykis „Piknikas Vijūnėlės dvare“ suplanuotas rugpjūčio 4 d., nuo 18 valandos.
----  dalyviai teigia planuojantys „džiaugtis saule, muzika ir laisve“.
---- 2017 m. rugpjūčio 23 d. 14:21 Delfis: Rugpjūčio 4-osios vakarą iki pusės šimto žmonių – vietinės opozicijos aktyvistų ir jaunimo – Druskininkuose susirinko į feisbuke skelbtą įvykį „Piknikas Vijūnėlės dvare“.
----  Renginio metu pareigūnai laikėsi atokiai ir netrukdė jo dalyviams švęsti.

Štai jums variantas: paskelbiate viešą įvykį "Piknikas Prezidentūros kieme" ir datą. Teigiate, kad džiaugsitės Saule muzika ir laisve. Renginio metu policija laikysis atokiai ir netrukdys. Dalyvių skaičius neribojamas. Galite man nedėkoti.

Antras variantas :-) ANTIMITINGAS

2015 m. vasario 15 d. 15:08 delfis Kaune nušvilptas prieš NATO ir ES nusiteikusių nacionalistų mitingas

Skaitome tekstą:

Lietuvos nacionalistai leidimo rengti eitynes Laisvės alėjoje iš Kauno savivaldybės nebuvo gavusi, tačiau policijos pareigūnai tikino, jog organizatorių iš mitingo neišves, mat jei dalyvauja iki 15 žmonių, leidimas nebūtinas. Be to, kauniečių, atėjusių pasisakyti prieš nacionalistus, buvo gerokai daugiau.

Algoritmas: Pasiunčiame grupę piliečių iki 10 vienetų nu sakykim į Gedimino prospektą Wilniuje su plakatais "Voverės yra nusikaltėlės". Ir dabar gali ateiti neribotas kiekis antimitinguotojų su plakatais "Laisvę Voverėms". Tai yra, leidimas mitingui nereikalingas, nes mitingo dalyvių yra mažiau nei dešimt.

O antimitinguotojų jau gali rinktis neribotas kiekis nes antimitingams Susirinkimų Įstatymas,, negalioja ir nereikalingas... Taip buvo Kaune. Taip turi būti ir Wilniuj. Juk Lietuvos teritorijoje galioja tie patys įstatymai?

Nerandu dabar apie Pauliu Saudargą kai jis irgi organizavo antipiketą prie Nacionalinės Bibliotekos prieš kažkokį piketą. Nemanau, kad Pauliui reikėjo leidimo "antipiketui".

Va taip. Dėkavoti nereikia - naudokitės į sveikatą. Tekstui galioja licenzija: Visos Teisės Visiems.
Galite kopijuoti platinti ir dalintis be apribojimų.

Žinai - vadinasi ginkluotas!

P.S. "Molotovo koteiliai" buvo sugalvoti Ispanijoje pilietinio karo metu.  Paskui juos naudojo suomiai kovodami prieš Stalino Raudonąją Armiją. Raudonoji Armija "molotovo kokteiliais" degino hitlerinės Vokietijos kariauną. 2014 metais taikūs ukrainiečiai "molotovo kokteiliais" nuvertė prorusišką prezidentą inenorėjusi pasirašyti asociacijos sutarties su ES.