Ką Orbanas parašė Junkeriui?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-08 19:53:00, skaitė 1333, komentavo 0

Ką Orbanas parašė Junkeriui?

https://2.bp.blogspot.com/-ow_lTpOi7Mw/WbJ-jGz2WJI/AAAAAAAAFoY/uOkPdnAGZhIgPgpWeGuJfcNb1CjnBzGyQCLcBGAs/s1600/5458a8d8cba847cf9ee93654b26b85fc.png

Vokietijos MIP cituoja stiprų Vengrijos premjero laišką: ES taiko „prievartą“, kad priversti mūsų šalį priiminėti migrantus.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kalbėdamas apie ES Teismo nutarimą jo šalies atžvilgiu dėl pabėgėlių perkėlimo, pasiskundė, kad ES „prievartauja“ jo šalį ir verčia priimti migrantus, - šiandien pranešė lenkų dienraštis wPolityce, pasiremdamas Vokietijos MIP ketvirtadienio pranešimais.

Radijas Deutschlandfunk ir agentūra dpa pasiremdamos „Bild”, paskelbė fragmentą Orbano laiško Žanui Klodui Junkeriui.

Orbanas priekaištavo ES, kad ši prieš Vengrijos gyventojų valią nori priversti priiminėti migrantus.

Vengrijos premjeras pabrėžė, kad Vengrija, skirtingai nuo daugelio ES valstybių, niekada nebuvo kolonijine valstybe ir neturi įsipareigojimų, kurie išplaukia iš jų kolonijinės praeities.

Vengrija nėra migrantų šalimi ir nenori tokia tapti – pažymėjo Orbanas.

Europos komisijos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris ir kiti Vengrijos kritikai nori, Orbano nuomone, paversti jo šalį migrantų valstybe. Todėl tokius veiksmus negalima laikyti solidarumo pasireiškimu.

Orbanas palaikė savo reikalavimą, kad ES padengtų pusę kainos jo pastatytos sienos pasienyje su Serbija ir Chorvatija.

Vengrijos įrengta siena šiandien saugo tiktai Vengriją, bet ir Austriją, Vokietiją ir kitas ES valstybes, - parašė Orbanas. Jis išreiškė „nuostabą ir nesupratimą“, kad EK atmeta jo prašymą grąžinti Vengrijai 440 milijonų eurų, kas sudaro pusę nuo bendros 880 milijonų eurų tvoros kainos.

Vengrijos premjeras perspėjo, kad jei EK ribos finansavimą programų ir įstaigų, kurios užsiima pabėgėlių priėmimu, kaip stimulas Europos kryptimi bus nusiųsta šimtai tūkstančių migrantų.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/swiat/356746-co-orban-napisal-junckerowi-niemieckie-media-cytuja-mocny-list-premiera-wegier-ue-stosuje-przemoc-by-zmusic-nasz-kraj-do-przyjmowania-migrantow