Replika Tomui Venclovai dėl ordino iš komunistės (galimai) rankos

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-09-11 20:13:33, skaitė 895, komentavo 2

Replika Tomui Venclovai dėl ordino iš komunistės (galimai) rankos

FAKTAS:

2017 m. rugsėjo 11 d. 17:08 Delfis
Tomas Venclova, pirmadienį iš prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų atsiėmė valstybės apdovanojimą.

Apdovanotas Komandoro didžiuoju kryžiumi. Kas tas ,,Komandoras,, man nėra žinoma. Gal koks poetas? Rašo internete:

Kapitonas komandoras (rus. капитан-командор) – dabar nenaudojamas Rusijos karinio jūrų laivyno karinis laipsnis, aukštesnis už pirmo rango kapitoną...

Prie ko čia Rusijos karinis laivynas? Kažkoks keistokas Lietuvai ordeno pavadinimas. Nu tiek to. Komandoro tai komandoro.

FAKTAI:

  • T. Venclova kartu su kitais studentais Vėlinių naktį KGB buvo pastebėtas Rasų kapinėse. Už tai komjaunimas nubaudė T. Venclovą griežtu papeikimu ir įrašymu į asmens bylą.
  • 1975 m. įstojo į Lietuvos Helsinkio grupę.
  • T. Venclovai išsisklaidė iliuzijos, jog galima pagerinti socializmą
  • 1975m. Tomas Venclova komunistų partijos Centro Komitetui parašė ,,Atvirą laišką", kuriame teigė ,,Komunistinė ideologija man tolima ir, mano manymu, didele dalimi klaidinga,,
  • Informaciniai barjerai ir represijos, taikomos kitaip manantiems, stumia visuomenę į stagnaciją, o šalį į atsilikimą. ((( ŠITA TEZĖ JUK TINKA ŠIANDIENAI)))
  • 1977 m. jam buvo atimta sovietinė pilietybė.

FAKTAI:

  • Dalia Grybauskaitė 1983–1984 m. – Vilniaus aukštosios partinės mokyklos Žemės ūkio kabineto vedėja.
  • ((( tai TSRS CCCP SSSR komunistų partijos mokykla o ne konservatorių- pastaba jaunimui)))
  • D. Grybauskaitė 1985–1990 m. birželio mėn. – CCCP Politinės ekonomijos katedros dėstytoja.
  • D. Grybauskaitė 1990–1991 m. CCCP Ekonomikos instituto mokslinė sekretorė, 1991 m. LRV programų vadovė. Work in the Academy was scarce, however, and she moved to the Vilnius Communist Party High School, where she lectured in political economy and global finance. From 1983 to December 1989, she was a member of the Communist Party of the Soviet Union and after the Communist Party of Lithuania.

Dabar sudedam tuos faktus į vieną indą uždengiam dangčiu ir gerai gerai supurtom pavartom. Dar pakratom. Pakratom, kad gerai susimaišytų. Ir išpilam ant balto popieriaus lapo. Dabar pažiūrim. Ką mes ten matom?

Mes matom, kad disidentas ir  kovotojas prieš komunistine valdžią tos komunistinės valdžios engtas ir ištremtas(juk galim taip teigti?) iš gimtosios TSRS po 40 metų ima apdovanojimą iš komunistų partijos ne pačio žemiausio lygio funkcionierės D. Grybauskaitės.

Tomai? Kas jums?

Štai Mikutavičių suprantu:

Žurnalistė klausia Mikutavičiaus:

- Ar dabar prieš rašydamas prieš publikuodamas kažkokią žinutę pagalvoji atidžiau, kaip visa tai gali baigtis?

Mikutavičius:

- Dabar į daug dalykų pasidarė labiau nusispjaut, nes nenori prieš savo norą įsipainioti į tam tikrą mėsmalę ir pakliūti po padidinamuoju stiklu. Šiaip laikausi to principo, kad feisbuke rašau tai, kas jau apgalvota ir pamatuota. Ir jei tai išvysta dienos šviesą, tai yra ne šiaip sau. Tiesiog tau tai svarbu ar tiesiog linksma. Bet kad labai atsakingai vertinu ir bijau nuversti Vyriausybę kažkokiu niekingu savo parašymu, tai tikrai ne. Tiesiog suvoki, kaip tai keistai gali suveikti ir kartais bandai išvengti to bereikalingų įvykių.

Mikutavičius vengia kalbėti apie masiulius korupciją oligarchus dideles kainas mažas pensijas ir mažus atlyginimus socialinę nelygybę ir gitanų stiklo kūbus nacionaliniame parke. Juk tada pastatai į nepatogią pozą valdžiagyvius bankininkus ir Pačią p-Rezidentę. Tada tau jau gali nebeduoti blėkelės ant švarko atlapo ir nebekviesti padainuoti per Valstybinę šventę apie tris milijonus. Geriau pabūti tokiu muiliuku šiltoje vietoje. Šilta. Sotu. Saugu. Smagu. Tiek to.

Bet Tomai? Jūs? Disidentas skriaudžiamas komunistinio režimo imate ordiną iš komunistinio režimo atstovės rankos? Man būtų šveniai tarianat nejauku. Bet kas jums? Kur Jūsų stuburas? Kokia puiki proga buvo pamurkdyti komunistinio režimo atstovę praėjus 40 metų po tremties... Ech... Negi neatsirado kas duotų patarimą? Gaila. Labai gaila.

2017 m. rugsėjo 9 d. 11:03 Delfis:
- Estijos, Lietuvos ir Latvijos ambasadoriai Paryžiuje kreipėsi į prancūzų laikraštį „Le Monde“ su prašymu savo straipsniuose nebevadinti jų šalių „buvusiomis sovietinėmis respublikomis“.

Diplomatai pasakė "A", dabar tegul pasako "B" ir tepareikalauja mūsų komunistinių funkcionierių nevadinti buvusiais kaip antai: Vaigauskas, Linkevičius, Kojala, Birutis ir kiti. Pasidomėkit jų biografijomis ir tada suprasite kas tebevaldo Lietuvą. Dar pridėkit įslaptintus nelojalaus Lietuvai Seimo, bet lojalaus kgbistams - KGB bendradarbius 75 metams. Gaunasi milžiniški skaičiai. Juk įslaptintieji ne taXistais dirba ar lapus grėboja.

Pavadinimas gal geresnis būtų: "Disidento ir komunistės susitikimas po 40 metų"?

Replika parašyta viešai prienama informacija iš Wikipedijos Delfio BNS ir LRT.

Tekstui galioja licenzija su teisėmis "Visos Teisės Visiems" leidžianti kopijuoti platinti ir keisti tekstą. Nuotraukoje: Disidentas kairėje stovi, o Dalia Grybauskaitė 1983–1984 m. – Vilniaus aukštosios partinės mokyklos Žemės ūkio kabineto vedėja. ((( tai TSRS CCCP SSSR komunistų partijos mokykla o ne konservatorių-pastaba jaunimui))) stovi dešinėje.

P.s. - Disidentai - laikykit stuburus tiesiai. Neparsiduokit valdžiai už blėkelę.