Pasikeitė nepriklausomo tinklalapio „delfi.lt“ pozicija dėl Rusijos aneksuoto Krymo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pasike... 2017-09-12 20:59:22, skaitė 1064, komentavo 0

Pasikeitė nepriklausomo tinklalapio „delfi.lt“ pozicija dėl Rusijos aneksuoto Krymo

Prisiminkime vieną iš daugelio smagių Lietuvos propagandistų šedevrų, publikuotų lygiai prieš metus.

Ekspertai.eu, 2017 09 11

Itin daug dėmesio kiekvieną dieną skiriantis Rusijai, jos aktualijoms, sportui ir kultūrai, nepriklausomas portalas delfi.lt nušvietė esamą situaciją Rusijos pavergtame Kryme.

Visi žino, kad 2014 m. Krymas buvo aneksuotas – vienašališkai ir neteisėtai prijungtas prie Rusijos. Apie tai skelbė visa nepriklausoma ir valstybinė žiniasklaida.

Buvo demaskuoti suklastoti referendumo rezultatai, o šalies vadovė Dalia Grybauskaitė paskelbė Lietuvos poziciją: „Krymo referendumas ir jo rezultatai neteisėti, nes prieštarauja Ukrainos Konstitucijai, pažeidžia tarptautinę teisę ir Jungtinių Tautų Chartiją. Rusija pradeda faktinę Krymo aneksiją“.

Tačiau 2016 m. rugsėjo 10 d. nepriklausomas tinklalapis delfi.lt paskelbė, kad Krymo gyventojai referendume patys apsisprendė, kam nori priklausyti. Kad nebuvo jokios prievartos, klastočių ar iš anksto suplanuotos aneksijos.

Džiugiai pasitikę „žaliuosius žmogeliukus“ iš Rusijos ir noriai 2014 m. kovo mėn. nubalsavę už prisijungimą prie Rusijos, Krymo pusiasalio gyventojai tikėjosi, kad Maskva akimirksniu pagerins jų gyvenimą“, – rašoma delfi.lt publikacijoje „Kremlius apsiskaičiavo dėl Krymo: gyvenimas ten baisus“.

Straipsnyje atskleidžiama, kad dabartinė Krymo ekonomikos būklė yra blogesnė nei tada, kai pusiasalis priklausė prorusiško diktatoriaus Viktoro Janukovičiaus valdomai Ukrainai.

Straipsnyje taip pat keliama sklausimas, „ar pačiai Ukrainai reikalingas Krymas su jo prorusiškais gyventojais?“.

„Šiuo metu Ukraina vykdo proeuropietiškas reformas, o Krymo rinkėjai jas tik stabdytų, norėdami orientuotis į Rusiją“, - rašoma straipsnyje.

Taip pat publikacijoje svarstoma, kad „jei Rusijai taip svarbu turėti Krymą, ji turi jį išpirkti iš Ukrainos“.

„Galbūt daugiamečiu ar apskritai neterminuotu energijos išteklių tiekimu. Toks susitarimas iš karto normalizuotų Rusijos ir Ukrainos santykių atmosferą“, - rašo straipsnio autorius.