Jie ne tik nepripažins, jie tik įgauna pagreitį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jie-ne... 2017-09-13 08:42:24, skaitė 1350, komentavo 0

Jie ne tik nepripažins, jie tik įgauna pagreitį

Screen%20Shot%202017-09-13%20at%2008_02_56.png
Įslaptintų KGB'istų valstybėje vienas iš pagrindinių propagandinių melo ruporų, nepriklausomas konservatorių portalas delfi.lt ilgą laiką kiekvieną dieną pranešinėja apie galimą Rusijos invaziją į NATO ir ES, pirmiausia į Lietuvą.

Ketvirtadienį prasidės puolamojo pobūdžio Rusijos karinės pratybos „Zapad 2017“. Ilgą laiką buvo skelbta, kad šios pratybos turėtų pasibaigti Rusijos karine invaziją į NATO ir Europos Sąjungos valstybę Lietuvą, taip pat buvo skelbiami ir kiti panašūs, liūdnai mūsų valstybingumui pasibaigsiantys scenarijai.

Valstybės saugumo departamentas pratybas įvardijo pagrindiniu iššūkiu Lietuvos nacionaliniam saugumui 2017-aisiais metais.

Atsakingos mūsų valstybės instotucijos ir aukšti politikai informuoja, kad puolamojo pobūdžio pratybose turėtų dalyvauti daugiau negu šimtas tūkstančių karių, kad dalis į pratybas atvykusiųjų Rusijos kareivių gali pasilikti Baltarusijoje, o pati diktariaus valdoma Balturusija būtų okupuota, arba iš viso aneksuota.

Labai daug įžvalgų šia tema yra išsakęs ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, žaliasis valstietis Vytautas Bakas.

Politikos apžvalgininkas Kęstutis Girnius pakvietė pasvarstyti, o kas bus, jei visa ši ilgą laiką keliama isterija tėra blefas?

„Tarkime, kad „Zapad 2017“ praeis be jokių didesnių incidentų, paaiškės, jog jos buvo tik eilinės, kas ketverius metus rengiamos plačios apimties karinės pratybos. Kokias darys išvadas pratybas sureikšminę Lietuvos politikai? Ar jie pripažins, kad jų retorika buvo smarkiai perdėta, o padėties supratimas neadekvatus ir neatspindintis tikrovės?

Ar kas nors prisipažins klydęs, siūlys kolegoms švelninti retoriką, nors ir ragindamas neatsisakyti budrumo ir toliau stebėti įvykius Rusijoje? Ar nereikėtų pagalvoti, kad nuolat kalbėdami apie nepasitvirtinusius Rusijos kėslus, mes skleidžiame „melagingas naujienas“, panašias į tokias, kurios sukelia mūsų pasipiktinimą, kai jos sklinda iš Maskvos.

Būtų gerai, jei visas „Zapad“ sukeltas šurmulys paskatintų žmones pagalvoti, kiek jų teiginiai atitinka tikrovę, kuo jie grindžiami. Bet veikiausiai nieko panašaus neįvyks. Bus aiškinama, kad kovinga Lietuvos, iš dalies ir kai kurių kitų NATO šalių, laikysena atbaidė Rusiją, tad kalbos apie Kremliaus ketinimus ne tik nebuvo klaidingos, bet jos dar apsaugojo mus nuo pavojaus.

Tad nieko nereikia daryti, galime toliau laikytis savo išankstinių įsitikinimų. Juk kam juos keisti vien dėl to, kad jie nedera su faktais“, - į visus iškeltus klausimus atsakė pats K. Girnius savo straipsnyje „Zapad“ – reali grėsmė ar isterijos proveržis?“.

Reikia atkreipti dėmesį, kad keliamas klausimas – ar jie pripažins, kad jų retorika buvo smarkiai perdėta, o padėties supratimas neadekvatus ir neatspindintis tikrovės? – pernelyg naivus.

Jie ne tik nepripažins, jie tik įgauna pagreitį (žiūrėti ČIA).

Keli susiję:

Dėmesio: prieš pat „Zapad“ pradžią padidėjo grėsmė valstybės viduje (NSGK pirmininkas neišduoda paslapties)   

Faktai patvirtina, kad Rusija aktyviai ruošiasi pulti NATO ir Europos Sąjungą