Bijodama Rusijos, Švedija rengia didžiausius karo žaidimus per pastaruosius du dešimtmečius AURORA

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/bijoda... 2017-09-14 20:47:37, skaitė 936, komentavo 1

Bijodama Rusijos, Švedija rengia didžiausius karo žaidimus per pastaruosius du dešimtmečius AURORA

zapad-2017-550-1jpg.jpg

Rugsėjo 14 d. 9 val. Rusijoje ir Baltarusijoje prasidėjo savaitę truksiančios bendros strateginės pratybos ZAPAD-2017, pranešė Rusijos Gynybos ministerija.

Pratybos vyks šešiuose Baltarusijos poligonuose (Lepelio, Losvido, Borisovo, Osipovo, Ružansko, Domanovskio) ir Baltarusijos vietovėje Dretunėje, taip pat trijuose Rusijos poligonuose (Lužsko, Strugi Krasnyje ir Pravdinskio).

Teigiama, kad mokymuose dalyvauja apie 12,7 tūkst. karių (7,2 tūkst. Baltarusijos ir 5,5 tūkst. Rusijos). Kartu su jais naudojama apie 70 lėktuvų ir sraigtasparnių, 680 vienetų antžeminės technikos, iš kurių 250 yra tankai, apie 200 minosvaidžių ir kitokių reaktyvinių sistemų, apie dešimt karinių laivų.

Šaltinis: mil.ru

Kai kurie šaltiniai internete bijo, kad šios pratybos gali peraugti pirmiausia į pilietinį karą Baltarusijoje ir būti paskutinės Aleksandrui Lukašenkai.

Tuo metu naujienų agentūra REUTERS pranešė, kad, bijodama Rusijos, Švedija surengė didžiausius karinius žaidimus per pastaruosius dvidešimt metų. Jose dalyvauja 19 tūkst. karių.

Švedija ketina simuliuoti ataką iš Gotlando salos, esančios rytinėje Baltijos jūros dalyje.

Taip pat šiose pratybose, pavadintose AURORA, dalyvauja apie 1500 karių iš JAV, Prancūzijos, Norvegijos ir kitų NATO sąjungininkių.

Švedijos armija teigia galinti mobilizuoti daugiau nei 600 tūkst. karių.

Šaltinis: reuters.com